Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berki Krisztián megint Európa-bajnok

2009.04.05. 14:43
Berki Krisztián nyert lólengésben a milánói torna Európa-bajnokságon, negyedik győzelmével minden idők legeredményesebb magyar tornásza lett a kontinensviadalok történetében. A címvédő csak a negyedik helyen jutott be a döntőbe, de a fináléban jó gyakorlatot mutatott be, riválisai pedig hibáztak.

A címvédő aki negyedik helyen lépett tovább a selejtezőbő, nem volt könnyű helyzetben, ugyanis elsőként szólították. 6.7-ből indította gyakorlatát, amelyet kiválóan hajtott végre, csak a végén volt egy kisebb lábterpesztése. A leugrás után elégedett volt a magyar versenyző, amikor meglátta 15.600 pontját, már érezte, hogy ez elég lesz a győzelemhez.

Szerencsére a nagy rivális belga Donna-Donny Truyens hibázott a gyakorlatában, a többiek pedig nem tudták megközelíteni Berki teljesítményét, aki az erősebb gyakorlatára kapott pontszámaival végül maga mögé utasította a mezőnyt.

Berki negyedik elsőségével új magyar csúcsot is beállított, minden idők legeredményesebb magyar tornásza lett a kontinensbajnokságokon.

berki krisztian

„A legnehezebb talán az volt, hogy elsőként szólítottak – nyilatkozta a győzelem után Berki Krisztián. – Természetesen utána megnéztem a többiek gyakorlatát is, de a 15.600 pontomnál már úgy éreztem, meglesz az arany. Nagyon boldog vagyok, de egy biztos, évről évre egyre nehezebb dolgom van. Már csak teljesen hibátlan előadással lehet győzni, hiszen a többiek is feljöttek, folyamatosan fejlődnek.”

Kovács István vezetőedző a siker történelmi voltát emelte ki. „A címvédésre készültünk, és sikerült, az már csak hab a tortán, hogy ez Krisztián negyedik Eb-aranya, és ezzel a magyar tornászok közül a legtöbb Eb-cím birtokosa. Nagyon örülök, de tovább kell mennünk az úton, mindenképpen meg kell újulni a világbajnokságra, amely éppen Angliában lesz.”