Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Talmácsi Gábor csak tizedik lett Katarban

2009.04.12. 22:33 Módosítva: 2009-04-13 15:10:16
Az időjárás közbeszólt Katarban, a gyorsaságimotoros-vb első 2009-es futamán. A 125 kcm-esek csak öt kört mentek, Talmácsiék a 250-ben 13-at. A magyar világbajnok élete első negyedliteres versenyén a táv feléig jól tartotta magát, a végén visszaesett. A Tóth Team tavalyi pilótája, Hector Barbera nyert.

Nem mindennapi körülmények között kezdődött a gyorsaságimotoros-világbajnokság első futama. Már az időmérő edzés is később indult a vihar miatt. A vasárnapi futamok első programját, a 125 kcm-esek versenyét a viszontagságos időjárás miatt le kellett fújni, alig öt kör után hirdettek győztest.

Az eső és a szél is elállt, de a közel 40 perces csúszás miatt 13 körösre módosították a 250 köbcentisek futamát, amelyben a Balaton Racing Team pilótája, Talmácsi Gábor a 6., a szintén Apriliával versenyző Tóth Imre a 18. helyről rajtolt.

Jól kapta el a rajtot Talmácsi, az első kanyar végén a harmadik helyen fordult. Mattia Pasini – Tóth Imre csapattársa – viszont bukott. Az első kör végén Barbera, Debon, Faubel, Talmácsi volt a sorrend.

Hatan léptek el a mezőnytől. Az említett négy versenyző mellett a francia Cluzel és a thaiföldi Wilairot motorozott a bolyban. Pasini feladta, Debon vezetett a második kör után.

Az edzések és az időfutam legjobbjai a táv felénél a vert mezőnyben voltak. Aojama a 9., Di Meglio a 10., Bautista csak a 11. helyen állt. Hat körrel a vége előtt nagyon leszakadt Talmácsi, a hetedik helyre esett vissza, Bautista viszont nagyon feljött, Debon visszaesett.

Négy körrel a vége előtt Hector Barbera vette át vezetést, a francia Cluzellel teljesen leszakították a mezőnyt. Talmácsi a 11. helyre esett vissza.

Hector Barbera, a Pepe World Team pilótája nyerte a végén a versenyt, pályafutása nyolcadik, a 250-esek között második futamgyőzelmét aratta. Talmácsi csak a 10. helyre ért be. A francia Cluzel karrierje legnagyobb sikerét aratta. Második lett, életében először állhatott fel a dobogóra. A harmadik helyre a tavalyi 125-ös világbajnok, Mike Di Meglio ért oda.

Előzőleg a 125-ösök futamát le kellett fújni, mert esőben és sötétben nem lehet versenyt rendezni, erről tavaly született megállapodás. Az utolsó befejezett kör, a negyedik alapján alakult ki a végeredmény.

Katar GP, a világbajnokság 1. futama

125 kcm: 1. Andrea Iannone (olasz, Aprilia) 8:37.245 p 2. Julian Simon (spanyol, Aprilia) 8:37.425 3. Sandro Cortese (német, Derbi) 8:42.456

250 kcm: 1. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) 2. Jules Cluzel (francia, Aprilia) 3. Mike Di Meglio (francia, Aprilia) ...10. Talmácsi Gábor (Aprilia, Balatonring Team)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?