Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kozmann György is versenyzik a Világjátékokon

2009.04.23. 12:52 Módosítva: 2009-04-23 12:55:29

A nyári, tajvani Világjátékokra utazó magyar sárkányhajós csapat 26 fős legénységében helyet kap a kenus Kozmann György is, aki kétszeres olimpiai bronzérmes.

A kiváló kenus amúgy már versenyzett Kaohsiungban: két évvel ezelőtt az idei Világjátékok helyszínén rendezték a vb-t, ahol sikert sikerre halmozott a magyar csapat.

"Minden azon múlik, mennyire tudunk egységes produkciót mutatni. A sárkányhajóban 20 evezős van, valamint egy dobos és egy kormányos, az összehangoltság alapkövetelmény" - mondta Kozmann.

A végleges utazólista a június közepén rendezendő kajak-kenus válogatóverseny után lesz teljes, de az már most bizonyos, hogy Kozmann Györgyön kívül Csabai Edvin és Györe Attila is szerepet kap a magyar hajóban. A Világjátékokat négyévente rendezik, az eseményen az olimpián kívüli sportágak legjobbjai vesznek részt. A Nemzeti Sportszövetség információi szerint jelenleg 71 magyar sportolónak van tajvani kvalifikációja.