Kölcsönből utazott, 3. lett Gerebics

2009.05.08. 13:47
182 korong lelövésével harmadik lett a duplatrapos Gerebics Roland a kairói Világkupán. A hatos döntőben a magyar sportlövő volt a legjobb, ezzel zárkózott fel. Kölcsönből utazott, jövője továbbra is bizonytalan, pedig idén már – nem hitelesítve - jobbat lőtt, mint a világrekord.

„Az utolsó pillanatban összejött a pénz, így hétfőn elrepülhettem Kairóba, és harmadik lettem a Világkupa versenyen” – adott gyors helyzetjelentést a világbajnoki bronzérmes Gerebics az Indexnek.

„Köszönöm a segítséget mindazoknak, akik az Index-cikk után a segítségemre siettek, civilektől is adományokat kaptam, tízezer forintokat, de még így sem lett volna elég a pénzem az utazásra. Ezért kölcsönkértem 160 ezer forintot, amit majd akkor fizetek vissza, ha a MOB-tól megkapom a rendkívüli támogatást. Erre május közepén van esély” – tette hozzá.

006 DT150

A 29 éves Gerebics a télen elveszítette szponzorait, és jobb híján balatonfűzfői lakását valamint autóját is árulja, hogy versenyezni tudjon, de egyelőre – az idő rövidsége miatt - egyiktől sem tudott megszabadulni.

„Őszintén mondom, büszke vagyok magamra, mert ebből a lehetetlen helyzetből vissza tudtam térni. A téli felkészülésem teljesen kimaradt, három versenyt lemondtam, visszaestem a világranglistán. Kairóban azonban az ötödik helyen jutottam be a döntőbe, ott pedig én lőttem a legjobban, 46 koronggal a harmadik helyre léptem előre. A végső győztes is csak 45 korongra volt képes” – büszkélkedett.

20090506 DT150

„Ez az érem tényleg úgy kellett, mint egy falat kenyér” – vallotta be. Minden erejét beveti azért, hogy saját sportegyesületet alapítson. Harmadik helyéért pénzdíj nem jár, de legalább egy vagy két helyet javíthat a világranglistán.

Gerebics elmondta még, nehezen indult egyiptomi tartózkodása, mert fegyverének vizsgálatával a hatóságok öt órát eltöltöttek. Alig tudott aludni, és utána is rendre nagyon korán ébredt, hogy szokja a vadonatúj lőtér légkörét.