Pulai Imre visszacserélte a szánkót kenura

2009.05.15. 10:25
Kozmann György, az olimpiai bronzérmes, Kolonics Györggyel világbajnok kenus hét év után először versenyez egyesben. Az egyesben olimpiai bajnok Vajda Attila párosban is a legjobb akar lenni.

Peking magyar hősei is ott lesznek a hét végi szolnoki rangsoroló kenusversenyen, és Storcz Botond kapitány válogatási elveinek megfelelően mindenkinek kötelező lesz az egyéni részvétel.

pulai

A párosspecialista Kozmann Györgynek érdekes lesz ez a régen megélt helyzet, hiszen az elmúlt hét évben a párosra koncentrált, a tragikusan elhunyt Kolonics Györggyel világbajnoki címet szerzett, Kiss Tamással pedig bronzérmes lett a pekingi olimpián.

Az olimpián győztes Vajda Attila ugyanakkor párosban először mutatkozik be, 500 méteren Mike Róberttel lesz egy hajóban.

Egyesben ismét ott lesz a mezőnyben sydneyi olimpia bajnoka, a 42 esztendős Pulai Imre, aki már az 1988-as szöuli játékokon is szerepelt. A felnőtt mezőnyben több olyan kenus is indul, aki még meg sem született akkor, amikor a rangidősnek számító Pulait nemzetközileg már jegyezték.

Pulai a télen is versenyzett, mert terve volt, hogy a szánkópárosok közt ott lesz a jövő évi téli olimpián. Erre azonban kevés az esély.

„Nagy érdeklődéssel várom a kenus versenyeket, Csepelen és Szegeden is erős csapat alakult. Ludasi Róbert és Vécsi Viktor nagy munkát végzett tanítványaival a tavasszal” – mondta Storcz Botond.