Ronggyá vertük Brazíliát a gombfocivébén

2009.05.18. 11:18
Öt aranyból hármat a magyar szektorlabdások nyertek a hétvégi budapesti tornán, a brazilok nyolcat kaptak tőlünk a selejtezőben.

Az öt kategóriából hármat magyarok nyertek a hétvégi V. szektorlabda-világbajnokságon Budapesten.

Pénteken a Fülöp, Seremet, Szathmáry, Szendrey, Trecskó összetételű magyar csapat a selejtezőkben Brazíliát (8-0-ra), Szerbiát és a döntőben Romániát is magabiztosan verve nyerte az aranyérmet. Egyéniben Seremet Szilárd, párosban Magyar Antal és ifj. Farkas Gábor győzött.

Horváth Imre, a Magyar Szektorlabda Szövetség menedzser-igazgatója úgy látta, pénteken és vasárnap élénk érdeklődés mellett zajlottak a meccsek, szombaton kevesebben voltak a TF sportcsarnokában.

Egyszerre két világversenyt rendeztek, a magyar eredetű szektorlabda (azaz a gombfoci) mellett a 12 érintéses szakág bajnokságát is. Ez a sportág dél-amerikai eredetű változata, jóformán csak ott és Japánban játsszák. Ennek egyéni és csapatversenyét is a brazilok nyerték, a selejtezőben a magyar csapatot is nullára verték.

Szeptemberben Komlón BL-döntőt, 2010-ben Pécsen Európa-bajnokságot rendez a szövetség. A magyar válogatott a sportág eddigi összes világversenyét, vagyis öt Európa-bajnokságát és öt világbajnokságát megnyerte.