Medencében gyógytornázik Overdose

2009.05.20. 12:09
A veretlen csodaló patacsontjáról a gyulladás elmúlt, ellenáramoltatott medencében úsztatják. Ez tökéletesen átmozgatja izmait, de még nem tudni, mikor versenyezhet.

Az eddigi futamain veretlen négyéves pej mén gyulladt bal első patáját egy hónapja ápolják, Overdose emiatt túlterhelte a jobb első lábát, az is begyulladt.

A ló lábát kedden is röntgenezték, a képet a gyulladás csúcspontján elvégzett hasonló vizsgálattal, illetve az április 28-ai, még a gyulladás előtti röntgenfelvétellel összehasonlítva megállapítható, patacsontja nem süllyedt meg, nem ferdült el, elhelyezkedésében elváltozás nincs. Szakértők szerint mindkét eset a ló pályafutásának végét jelentette volna. Tulajdonosa, Mikóczy Zoltán egyértelművé tette, ha Overdose időt kap a gyógyulásra, az eddigi színvonalon folytathatja a versenyzést.

A héten megkezdheti a könnyű sétákat, majd kéthetes rehabilitáció jön (mivel Overdose már szállítható) Kaposváron vagy a Sopronhoz közeli Ebreichsdorfban, víz alatti edzésekkel. A víz ellenáramoltatásával sérülés nélkül dolgozhatnak a medencében a lovak, az úszás tökéletesen átmozgatja izmaikat, írja a PannóniaOverdose.hu.

Mikóczynak fogalma sincs, hogy a ló melyik versenyben tér vissza, mielőbbi teljes gyógyulása a cél, mindent ennek rendelnek alá.

Lease Back belepusztult

A kilencvenes évek elejének egyik legreményteljesebb, magyar tulajdonban álló telivéréért egymillió dollárt kínáltak, az egyik legpatinásabb versenyen, a Melbourne Cupon is indult volna: Lease Back a patairha-gyulladás egy súlyosabb változatába, illetve annak szövődményeibe pusztult bele.

Overdose eredetileg május közepén ment volna Angliába, hogy 23-án a Haydock Parkban, június elején pedig kétszer Ascotban fusson. Mindegyik futamán -a fogadóirodák szerint - ő volt az abszolút favorit.

Az eredeti tervek szerint Overdose Ascot után július 10-én Newmarketben, a July Cupon futna.