Brutálisat bukott a ralivilágbajnok Loeb

2009.06.13. 23:24 Módosítva: 2009.06.13. 23:24
Egymást követő második versenyén akadtak gondjai a rali-világbajnokságban vezető és címvédő Sebastian Loebnek. A görög futamon a francia egy kanyarban kisodródott, egy lankán landolt jó pár átfordulással.

Az Akropolisz-rali második napján 21 másodperces hátrányból próbálta befogni a vezető finn Mikko Hirvonent a címvédő és tavaly ezt a futamot megnyerő Sebastian Loeb. Azonban már az első gyorsasági felénél letehetett győzelmi esélyeiről.

Loeb egy kanyarban az utat szegélyező sziklának ment, ami átdobta a másik oldalra, ott egy másik kő még dobott rajta. A Citroen kicsúszott, egy lejtőn indult meg, majd jó párszor átfordult. Loeb és navigátora, Daniel Elena egyaránt sértetlenül megúszták a balesetet.

"Az autó tönkrement. Nincs esélyünk holnap visszatérni, a versenynek ezzel vége. Jól vagyunk, ez a lényeg" - mondta az eset után a világbajnok. Loeb nem tart attól, hogy a vb-összetettben elolvad előnye, legfeljebb szorosabb lesz a verseny. Az Akropolisz-rali második napja után is a Forddal versenyző Hirvonen vezet.