Loeb újra bukott, vasárnap előzhetik

2009.06.26. 17:30
Sorozatban másodszor bukott az ötszörös ralivilágbajnok, ha a vezető Mikko Hirvonen győz Lengyelországban, vagy második lesz, vasárnaptól első a vb-pontversenyben.

Kiesett az esélyesek közül a Lengyel Rali 4. szakaszán péntek délelőtt a vb-t vezető Sebastien Loeb, amikor Citroenje rönknek ütközött.

”Sebastien autója 1300 méterre a starttól az út mellett van. Úgy láttam, borult, de nem annyira vészes. Azért jócskán visszavettem, nehogy hasonlóan végezzem” – idézte az autosport.com Loeb legnagyobb ellenfelét, Mikko Hirvonent, aki így biztosan vezet. Ha vasárnap legalább második lesz, megelőzi az ötszörös világbajnokot a pontversenyben.

"Homokbucka volt az út szélén, alatta egy rönk, mint kiderült. Nem lehetett látni, esélyem sem volt kikerülni. Hallottam, amikor a jobb első kerék nekimegy. Nem volt nagy csapódás, de épp elég ahhoz, hogy a felfüggesztést tönkretegye" – mondta Loeb, de a borulást nem erősítette meg.

Zsinórban öt győzelemmel kezdte az évet, de Szardínián időbüntetés miatt csak negyedik lett, alig két hete, Görögországban hatalmas balesetet úszott meg. A fordos Hirvonen Olaszországban második volt, az Akropoliszt megnyerte, hátránya jelenleg hét pont.

A 35 éves Loeb minden idők legjobbja, 2004 óta csak ő nyert vb-t – ötnél jár –, 52 raligyőzelme van, mindkettő rekord.