Kuplerájból menne olimpiára a tékvondós

2009.07.14. 13:41
Különös módját választotta a pénzszerzésnek a tékvondós Logan Campbell: felkészülését, repülőútjait bordélyházának bevételéből fedezné. Édesanyja már megbékélt az ötlettel, az Új-zélandi Olimpiai Bizottság még keresztbe tehet a londoni játékok előtt.

Az új-zélandi Logan Campbell megunta, hogy a szüleitől kérjen pénzt tékvandó-versenyeire, ezért 14 szobás bordélyházat nyitott a fővárosban, Aucklandben. Ennek jövedelméből szeretne kijutni a következő olimpiára, Londonba.

A 68 kilós, 23 éves versenyző részt vett a pekingi olimpián, de 66 ezer euróba került a felkészülése, valamint repülőjegye, amit javarészt a szülei fizettek. A játékokon a későbbi bronzérmes tajvani Szuntól kapott ki.

Hazája olimpiai bizottsága nem igazán örült az ötletnek, mert számukra fontos, hogy példaképül lehessen állítani az olimpikonokat, ezért nem biztos, hogy beleegyeznek indulásába.

A sportoló beismerte, édesanyja is idegenkedett az ötlettől, de miután találkozott az alkalmazottakkal, megváltoztatta álláspontját. „Olyan lányok dolgoznak nálam, akik a családjukat akarják eltartani” – nyilatkozott Campbell. A városban egyébként legális a prostitúció.