Cseh 2. idővel vb-döntős 400 vegyesen

2009.08.02. 10:32
Kis Gergő ebben a számban harmadik idővel finalista, női 400 vegyesen Hosszú Katinka harmadik, az egyéni csúcsot úszó Jakabos Zsuzsa 8. helyen döntős a római világbajnokság zárónapján.

Cseh László és Kis Gergő is döntőbe jutott 400 m vegyesúszásban a római úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 200 m vegyesen ezüstérmes Cseh 4:10.33 perccel nyerte futamát, amelyben Kis 4:10.99-cel lett második. Összesítésben a döntőre láthatóan tartalékoló Cseh a második, az egyéni csúcsát megközelítő Kis a harmadik idővel döntős.

Cseh elégedett volt teljesítményével: "Nem ment rosszul az úszás, a 100 gyorson kiengedtem. Az volt a feladat, hogy menjek egy jó iramot, az idő most nem volt fontos. Lochte továbbra is jó formában van, meg kell hagyni."

A 200-on nyolcadik Kis így nyilatkozott: "A harmadik idő az enyém, ez jó, de még jobb lenne, ha a döntő után is ez a szám állna a nevem mellett. Gyorson láttam, hogy Laci kienged, megpróbáltam ráúszni, hogy biztosan benn legyek a fináléban."

Az előfutamokban a legjobb időt az amerikai Tyler Clary úszta (4:10.04), Cseh legnagyobb riválisa, a 200 vegyesen győztes, szintén amerikai Ryan Lochte 4:11.05-tel a negyedik.

A női 400 vegyesen Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa is döntőbe jutott. A vb-n eddig két bronzérmet szerzett Hosszú 4:35.15 perccel nyerte futamát a zimbabwei Kirsty Coventry előtt, Jakabos 4:37.47 perces egyéni csúccsal negyedik lett.

Összesítésben Hosszú harmadik, Jakabos 8. helyen került a fináléba, mindketten elégedetten nyilatkoztak: "Örülök az eredményemnek, jól esett a reggeli úszás - mondta Hosszú. - Nem szeretnék most arra gondolni, mi lesz este. Így a vb vége felé érzem én is, hogy fáradok, azért az utolsó fellépésemen szeretnék mindent beleadni. A lényeg, hogy ebben a számban is döntős vagyok, ez külön öröm az eddigi két bronzérmem mellé."

"Tudtam, hogy csak egyéni csúccsal van esélyem bekerülni a legjobb nyolcba - nyilatkozott Jakabos. - Sikerült, az esti döntőben pedig a cél egy újabb egyéni csúcs."