Bárdosi K-1-ben is király

2009.08.20. 16:58
A birkózásban olimpiai ezüstérmes, szumóban világ- és Európa-bajnok, friss Világjátékok-győztes Bárdosi Sándor szerda este Debrecenben az MMA-féle küzdelemben is Európa-bajnok lett.

Ötezren voltak kiváncsiak a debreceni Főnix Csarnokban a hetedik alkalommal kiírt Shield Security Magyar Nagydíjra. A gála sztárja a küzdősportok között kalandozó Bárdosi Sándor lett. Az olimpiai második birkózó a szumót is kipróbálta már és a K-1 küzdelmeibe is bekapcsolódott. Szerdán a szumóban friss Világjátékok-győztes sportoló a földharcot is megengedő MMA-rendszerben szerzett Eb-elsőséget.

Bárdosi a német Dean Loy elleni címmérkőzésen már az első menetben dűlőre vitte a dolgot, és győzött, ezzel a WPKC világszervezet Európa-bajnoka lett.

Nagy Tibor és Mihalik György
Nagy Tibor és Mihalik György

A nehézsúlyúaknál Nagy Tibor győzött, miután a hárommenetes csata döntetlenjét követően a döntő negyedik, úgynevezett extra menetében felül tudott kerekedni Mihalik Györgyön. A kisebbeknél, a K-1 Maxban - ahol 70 kilogramm a felső súlyhatár - Balogh Norbert nyert Tóth Gábor ellen, szintén extra menetben.

A győztesek jutalma a szereplési lehetőség az európai selejtezőn: Nagy november végén a cseh fővárosban, Balogh pedig október végén Lengyelországban próbálkozhat meg a nemzetközi siker elérésével.

A gála keretében rendezték meg Zilai Sándor összecsapását az osztrák Patrick Bergerrel a WPKC thaibox-világbajnoki címéért. Nyert és világbajnok lett a riválisát már az az első menetben technikai KO-val elintéző magyar harcos.

Bokszmeccset is láthattak a debreceni nézők: visszatérése után másodszor is nyert, és megint pontozással Kótai Mihály. A szorítóba több, mint három évi kihagyás után visszatért ex-világbajnok magyar 58:56 arányban múlta felül a román Mihai Macoveit azon a találkozón. A szerda esti mérkőzést a szintén egykori profi világbajnok bokszoló, Kovács István vezette.