Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Yankees bajnok, megnyerte a Főnöknek

2009.11.05. 10:53

A New York Yankees 7-3-ra legyőzte a Philadelphia Philliest, és 4-2 arányban megnyerte a 2009-es World Series-t. A Yanks esélyt sem adott a gyenge dobóteljesítménye miatt már a meccs elején nehéz helyzetbe kerülő Philliesnek, ahogy a 6. meccset, úgy az egész sorozatot megérdemelten nyerte meg a New York-i sztárcsapat.

A történelem kötelez, ahogy a régi Yankees Stadiumban, úgy az idén átadott, 1 milliárd dolláros csecsebecsében is bajnoki címmel költözött be a csapat. A Yanks 9 év után szerzett MLB-bajnoki címet, a tavalyi mélypont után (még a rájátszásba sem jutottak be) 27-szer ünnepelhetnek a Canyon of Heroes-ban a New York-i játékosok.

WS 6: New York Yankees-Philadelphia Phillies 7-3

Győztes dobó: Pettite (5,40 ERA, 5,2 IP, 3 SO) Vesztes dobó: Martinez 6,30 ERA, 4 IP, 5 SO)
RBI: Macui 6, Teixera ill. Howard 2, Rollins
R: Jeter 2, Rodriguez 2, Damon, Macui ill Utley, Howard, Ruiz
HR: Macui (2R) ill. Howard (2R)
A World Series 4-2 arányban a New York Yankees nyerte.
A World Series MVP-je: Hideki Macui (NYY)

A World Seriesben már egyszer megvert Pedro Martinez (a Who’s your daddy?-srác) ezúttal sem tudott mit kezdeni a New York-i bombázókkal, különösen Hideki Macuival, aki gyakorlatilag egyedül nyerte meg a meccset: a japán 6 pontot ütött be csapata 7 runjából, köztük egy home runnal, és egy 2-out-double-lel. Martinezt gyorsan le is kapták, 4 inning után jöhetett Durbin, akit még jobban agyonvertek a New York-i ütők, és el is dőlt minden gyakorlatilag az 5. inningre.

Win it for the Boss – hangzott el a városban számtalanszor a Fall Classic kezdete óta, utalva a Yankees tulajdonosára, az egyre komolyabb egészségügyi gondokkal küzdő George M. Steinbrennerre, aki nem sajnált idén 423 millió dollárt a csapat megerősítésére költeni, hogy 9 év után újra bajnokok legyenek. A zsák pénzért vett C.C. Sabathia, A.J. Burnett és Mark Teixera mind hozzátették a magukét, hogy 2000 után újra a New York Yankees legyen az MLB bajnoka.