A Yankees bajnok, megnyerte a Főnöknek

2009.11.05. 10:53

A New York Yankees 7-3-ra legyőzte a Philadelphia Philliest, és 4-2 arányban megnyerte a 2009-es World Series-t. A Yanks esélyt sem adott a gyenge dobóteljesítménye miatt már a meccs elején nehéz helyzetbe kerülő Philliesnek, ahogy a 6. meccset, úgy az egész sorozatot megérdemelten nyerte meg a New York-i sztárcsapat.

A történelem kötelez, ahogy a régi Yankees Stadiumban, úgy az idén átadott, 1 milliárd dolláros csecsebecsében is bajnoki címmel költözött be a csapat. A Yanks 9 év után szerzett MLB-bajnoki címet, a tavalyi mélypont után (még a rájátszásba sem jutottak be) 27-szer ünnepelhetnek a Canyon of Heroes-ban a New York-i játékosok.

WS 6: New York Yankees-Philadelphia Phillies 7-3

Győztes dobó: Pettite (5,40 ERA, 5,2 IP, 3 SO) Vesztes dobó: Martinez 6,30 ERA, 4 IP, 5 SO)
RBI: Macui 6, Teixera ill. Howard 2, Rollins
R: Jeter 2, Rodriguez 2, Damon, Macui ill Utley, Howard, Ruiz
HR: Macui (2R) ill. Howard (2R)
A World Series 4-2 arányban a New York Yankees nyerte.
A World Series MVP-je: Hideki Macui (NYY)

A World Seriesben már egyszer megvert Pedro Martinez (a Who’s your daddy?-srác) ezúttal sem tudott mit kezdeni a New York-i bombázókkal, különösen Hideki Macuival, aki gyakorlatilag egyedül nyerte meg a meccset: a japán 6 pontot ütött be csapata 7 runjából, köztük egy home runnal, és egy 2-out-double-lel. Martinezt gyorsan le is kapták, 4 inning után jöhetett Durbin, akit még jobban agyonvertek a New York-i ütők, és el is dőlt minden gyakorlatilag az 5. inningre.

Win it for the Boss – hangzott el a városban számtalanszor a Fall Classic kezdete óta, utalva a Yankees tulajdonosára, az egyre komolyabb egészségügyi gondokkal küzdő George M. Steinbrennerre, aki nem sajnált idén 423 millió dollárt a csapat megerősítésére költeni, hogy 9 év után újra bajnokok legyenek. A zsák pénzért vett C.C. Sabathia, A.J. Burnett és Mark Teixera mind hozzátették a magukét, hogy 2000 után újra a New York Yankees legyen az MLB bajnoka.