Woods 18 milliárddal első a kereseti listán

2009.12.26. 16:28
Ez Eurosport összeállította a sportolók 2009-es kereseti listáját, amelyen botrányai ellenére toronymagasan vezet a golfozó Tiger Woods. A 20-as listán rajta kívül még két golfozó van, a tízbe jutott David Beckham, Kimi Räikkönen, Lionel Messi és Manny Pacquiao is.

Tiger Woods a házasságtörése körüli botrány miatt elveszítette néhány szponzorát, de így is ő lett 2009 legjobban kereső sportolója. A zsinórban ötödik éve győztes Woods lehet az első, aki pályafutása alatt eléri az 1 milliárd dolláros határt.

Beckham a harmadik
Beckham a harmadik

Az Eurosport még a botrány kirobbanása előtt készítette el az idei rangsort, de a szponzorok visszalépése nem befolyásolja Woods első helyét. 59 millió dolláros idei keresetét távolról követi a második helyezett, szintén golfozó Phil Mickelson (31 millió), aki támogatói között tudhatja a PGA Tour főszponzorát, a Rolexet is. A harmadik helyezett David Beckham a maga 27 milliójával, de az angol futballista a szakértők szerint értékének alig egyötödét használja ki .

Az NBA jelenlegi legnagyobb csillaga, LeBron James (25 millió), és Kimi Räikkönen (24 millió) fért még be az első ötbe. Utóbbit annak ellenére imádják a szponzorok, hogy 2007-es világbajnoki címe óta nem sokat tett az asztalra, idén csak 6. lett a Forma-1-ben, jövőre pedig a rali-vb-n versenyez.

Lebron James
Lebron James

Az első tízben ott van még Manny Pacquiao ökölvívó, az aranylabdás Lionel Messi, az idén MLB-bajnoki címet szerzett baseballjátékos, Alex Rodriguez, és 20,9 millió dollárral holtversenyben a MotoGP-világbajnok Valentino Rossi, az F1-versenyző Fernando Alonso és az NBA-sztár Shaq O’Neill.

Manny Pacquiao
Manny Pacquiao

A 20-as lista további helyezettjei között van néhány meglepetés is, például a jobbára csak vergődő Allen Iversont, vagy Serie A-ban idén sem sokat mutató Ronaldinhót, vagy a szinte egész évben sérült kínai kosárlabdázót, Jao Minget.

2009 legjobban kereső sportolói (az összegek forintban)

1. Tiger Woods (amerikai, golfozó) 18 milliárd
2. Phil Mickelson (amerikai, golfozó) 9,8 milliárd
3. David Beckham (angol, futballista) 8,4 milliárd
4. LeBron James (amerikai, kosárlabdázó) 7,9 milliárd
5. Kimi Räikkönen (finn, autóversenyző) 7,4 milliárd
6. Manny Pacquiao (Fülöp-szigeteki, ökölvívó) 7,3 milliárd
7. Lionel Messi (argentin, futballista) 7,2 milliárd
8. Alex Rodriguez (amerikai, baseballjátékos) 7,1 milliárd
9. Valendino Rossi (olasz, motorversenyző), Fernando Alonso (spanyol, autóversenyző), Shaquille O'Neill (amerikai, kosárlabdázó) 6,6 millárd
12. Kevin Garnett (amerikai, kosárlabdázó), 13. Jao Ming (kínai, kosárlabázó), 14. Lewis Hamilton (angol, autóversenyző), 15. Kobe Bryant (amerikai, kosárlabdázó), 16. Roger Federer (svájci, teniszező), 17. Allen Iverson (amerikai, kosárlabdázó), 18. Vijay Singh (Fidzsi-szigeteki, golfozó), 19. Derek Jeter (amerikai, baseball-játékos), 20. Ronaldinho (brazil, futballista)