Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spanyol-portugál döntő a futsal-Eb-n

2010.01.28. 21:50

Az első elődöntőben a portugálok Azerbajdzsánt büntetőkkel, az estiben a címvédő spanyolok a cseheket kiütéssel verték a hazai rendezésű futsal Európa-bajnokságon.

Az első elődöntő egyértelmű portugál fölénnyel kezdődött, Azerbajdzsán lehozta kapusát, hogy szabaduljon a nyomás alól. Létszámfölényben többet birtokolták a labdát a nyolcadik percben a vezetést is megszerezték: Serjao lőtte középre a labdát, amit Thiago közelről a hálóba kotort (1-0).

Az azeri kapus visszaállt, két perccel később jött az egyenlítés, Cardinal helyezett a bal alsó sarokba (1-1). A 18. percben Felipe lőtt balról, éles szögből a kapuba, ismét vezettek a braziokkal felálló azeriek (2-1).

Portugália a 28. percben egyenlített, Pedro Costa lőtte középre a labdát, amit Joao Matos pöckölt közelről a hálóba (2-2). A 29. percben már vezetettek is a portugálok, Pedro Costa lőtt a kapuba (2-3), de Biro Jade egy sarokrúgás után még ugyanebben a percben egyenlített (3-3), jöttek a büntetők.

A portugálok kezdtek, Joel Queirós higgadtan a kapuba lőtt, ahogyan Serjao is. Cardinal lövése után Tverjankinról a hálóba pattant a labda, míg Thiago lövését védte Bébé - előny Portugáliánál. Leitao nem hibázott, ahogyan Biro Jade sem, majd Pedro Costa is a hálóba lőtt, Farzalijev sem rontott. Az utolsó portugál lövő Gonçalo Alves volt, belőtte, Portugália döntőbe jutott, írja az mlsz.hu.

A spanyol Javier Rodríguez és a cseh Lukás Resetár harcol a labdáért

Az esti meccset végig a spanyolok uralták, az ötödik percben már vezettek, Kike jobb oldali beadása után a csapatkapitány, Javi Rodríguez fejelt a kapuba (0-1). A hetedikben Fernandao passza után Ortiz szép mozdulattal játszotta tisztára magát, majd éles szögből a hálóba lőtt (0-2). A csehek többször is vészkapussal támadtak, létszámfölényt tudtak kialakítani,de a 17. percben egy sarokrúgás után Ortiz egy távoli kapáslövésből megszerezte a 3. spanyol gólt is (0-3). A félidő vége egy elrontott cseh támadás végén Luis Amado megfogta a labdát, majd saját gólvonala elől az ellenfél üres kapujába ívelt (0-4).

A szünet után is maradt a spanyolok fölénye, a 26. percben megszerezték ötödik góljukat is: Borja szép mozdulattal húzta el a labdát Gercak mellett, majd a hálóba helyezett (0-5). A 33. percben Lin játszott Fernandaohoz, aki közelről lőtt a kapuba (0-6). A 37.-ben ez elöl őrizetlenül hagyott Daniel passzolt a hálóba (0-7), a 38.-ban Daniel megszerezte csapata nyolcadik gólját is (0-8). A 39. percben Dlouhy tette valamivel szebbé a kiütéses vereséget (1-8).

Az Európa-bajnokság harmadik helyéért szombaton 18 órakor Azerbajdzsán és Csehország, az aranyért 20.30-kor Portugália és Spanyolország játszik.

Eredmények

Azerbajdzsán - Portugália 3-3 (2-1) (büntetőkkel 5-3)
Debrecen, Főnix Csarnok
Vezette: Borut Sivic (szlovén), Pascal Lemal (belga)
Gólszerző: Thiago a 8., Felipe a 18., Biro Jade a 29. illetve Cardinal a 10., Joao Matos a 28. Pedro Costa a 29. percben

Azerbajdzsán: Andrej Tverjankin - Serjao, Felipe, Rizvan Farzalijev, Vitalíj Boriszov. Kispad: Marat Szaljanszki, Szergej Csujkov, Radzsab Farajzadeh, Thiago, Biro Jade, Namig Mammadkarimov. Szövetségi edző: Jose Alesio Da Silva.

Portugália: Bébé - Leitao, Arnaldo, Gonçalo Alves, Joao Matos. Kispad: Joao Benedito, Evandro, Pedro Costa, Joel Queirós, Cardinal, Israel, Pedro Cary. Szövetségi edző: Orlando Francisco Alves Duarte.Csehország - Spanyolország 1-8 (0-4)
Debrecen, Főnix Csarnok
Vezette: Ivan Sabanov (orosz), Oleg Ivanov (ukrán)
Gólszerző: Dlouhy a 39. illetve Javi Rodríguez az 5., Ortiz a 7., Ortiz a 17., Luis Amado a 20., Borja a 26., Fernandao a 33., Daniel a 37. Daniel a 38 percben

Csehország: Libor Gercak - Vít Blazej, Martin Dlouhy, David Fric, Lukás Resetár. Kispad: Tomás Meller, Radek Polasek, Josef Havel, Jiri Novotny, Michal Belej, Zdenek Sláma, Jan Janovsky. Szövetségi edző: Tomás Neumann.

Spanyolország: Luis Amado - Álvaro, Javi Rodríguez, Kike, Juanra. Kispad: Juanjo, Ortiz, Jordi Torras, Fernandao, Borja, Lin, Daniel. Szövetségi edző: José Venancio López Hierro.

Az Eb további menetrendje:


A harmadik helyért:
Január 30., szombat
Debrecen, 18 óra

Döntő:
Január 30., szombat
Debrecen 20. 30 óra