Judit
2 °C
7 °C

Kimi Raikkönen már a 2. szakaszon ütközött

2010.01.29. 13:16
Összetörte a Lappföld-rali első napján autóját a finn, kidöntött egy fát. Citroenjét helyre tudták pofozni, folytathatja, bár nagyon lemaradva.

Majdnem kiesett már a Lappföld-rali második gyorsaságiján Kimi Raikkönen, alig másfél óra után összetörte Citroenjét a háromnapos versenyen.

A Forma-1-ből átigazolt klasszis a finn bajnokin mutatkozott be a franciák világbajnoki gépével, az első szakaszon csak öt másodperccel maradt el a vb-menő Dani Sordótól. Utána viszont hibázott, lecsúszott az útról, az autosport.com úgy tudja, kidöntött egy fát. A nézők visszatolták, az etap végéig elvánszorgott, de komolyan nem tudta folytatni, a 78. lett.

Még egy gyorsaságin átverekedte magát, a húszperces szervíz alatt sikerül rendbehozni a gépet, így folytathatja, bár óriási hátránnyal. A Citroen hűtőjét és olajhűtőjét kicserélték, elejét és hátulját újjáépítették. Hét perccel túllépték a megengedett időt, így Raikkönen további büntetést kapott. (Előtte két szakaszon a szintidőt sem tudta megfutni.)

A 30 éves volt F1-bajnok nagyon készül új karrierjére, múlt hétvégén első igazi tesztjén úgy tűnt, jó formában van. Igazi bemutatkozása persze nem ez, a világbajnokság két hét múlva, Svédországban kezdődik.

Lappföldön csapattársa, Sordo vezet az összesítésben három gyorsasági után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?