Kimi Raikkönen már a 2. szakaszon ütközött

2010.01.29. 13:16
Összetörte a Lappföld-rali első napján autóját a finn, kidöntött egy fát. Citroenjét helyre tudták pofozni, folytathatja, bár nagyon lemaradva.

Majdnem kiesett már a Lappföld-rali második gyorsaságiján Kimi Raikkönen, alig másfél óra után összetörte Citroenjét a háromnapos versenyen.

A Forma-1-ből átigazolt klasszis a finn bajnokin mutatkozott be a franciák világbajnoki gépével, az első szakaszon csak öt másodperccel maradt el a vb-menő Dani Sordótól. Utána viszont hibázott, lecsúszott az útról, az autosport.com úgy tudja, kidöntött egy fát. A nézők visszatolták, az etap végéig elvánszorgott, de komolyan nem tudta folytatni, a 78. lett.

Még egy gyorsaságin átverekedte magát, a húszperces szervíz alatt sikerül rendbehozni a gépet, így folytathatja, bár óriási hátránnyal. A Citroen hűtőjét és olajhűtőjét kicserélték, elejét és hátulját újjáépítették. Hét perccel túllépték a megengedett időt, így Raikkönen további büntetést kapott. (Előtte két szakaszon a szintidőt sem tudta megfutni.)

A 30 éves volt F1-bajnok nagyon készül új karrierjére, múlt hétvégén első igazi tesztjén úgy tűnt, jó formában van. Igazi bemutatkozása persze nem ez, a világbajnokság két hét múlva, Svédországban kezdődik.

Lappföldön csapattársa, Sordo vezet az összesítésben három gyorsasági után.