Inkább ne nyerjek vb-t, csak még olimpiát

2010.02.15. 17:59
"Nem tudok mindig és mindig a topon lenni" - ismerte be az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila. Fontos év előtt áll, nem biztos, hogy kiugró eredményei lesznek, de megalapozza jövőjét.

„Nem vagyok a téli felkészülés nagy híve, ezek kínkeserves hetek, hónapok. Ráadásul sokszor voltam beteg, volt, hogy hetekre kidőltem. Hamarosan indulunk a horvátországi Rogotinba, ahol minden tökéletes ahhoz, hogy sikeres legyen a tavaszi felkészülésünk. Nem kell luxuskörülményekre gondolni. Egyszerű házban leszünk a folyóparton, ám a Neretva torkolata változatos, ugyanakkor szélvédett vizet biztosít” – vázolta terveit az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila.

01

Az idei éve lényegesen másabb, mint a tavalyi, mivel az ötszáz méter kiesett az olimpiai programból, ezerre készül igazán. Ennek ellenére a váltóban, amelyikben 200 métert kell teljesítenie, ott szeretne lenni, de a sprinttávra nem megfelelő az alkata.

„Ha kijutok, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon azért rajthoz állok majd ötszázon is, ha már építgettem magam az elmúlt években.”

„A felkészülésen nem változtattunk, mindössze tettem egy beismerő vallomást: nem vagyok gép. Nem tudok mindig és mindig a topon lenni, kár, hogy a mélypontot a világbajnokságon éltem át. Az előttem álló év nagyon fontos lesz az életemben. A londoni olimpiát és a kvalifikációs világbajnokságot megalapozó évről beszélünk ugyanis, amelyben lehet, hogy nem lesznek látványos eredményeim, de a munka szempontjából rendkívüli jelentőségű. Inkább ne nyerjek több világbajnokságot, de a londoni arany az enyém legyen.”  • Hírek
  • Személyi kölcsön