Hány gólt kap a Fiorentina Münchenben?

2010.02.17. 12:06

Kedden voltak meglepetések a Bajnokok Ligájában, szerdán kiderül, folytatódik-e a sorozat, vagy a Bayern hozza a kötelezőt. A Porto-Arsenalon az lenne meglepetés, ha sok gól lenne.

A sorozatos kudarcok után némi önbizalmat meríthet a Liverpool elleni győzelemből Arséne Wenger csapata. A Manchester és a Chelsea elleni vereség után vélhetően búcsút mondhatnak a bajnoki címnek, így annál nagyobb hangsúlyt kaphat a BL. A portugál címvédő is hasonló helyzetben van. Ami a Porto hazai formáját illeti, zsinórban három meccset nyertek hazai pályán, köztük egy 5-2-es siker a kupában az egyik nagy rivális a Sporting Lisszabon ellen.

A portugálok legeredményesebb gólszerzője idén a BL-ben a brazil Hulk, (holtversenyben Falcóval) három találattal. Robusztus termetével komoly problémákat okozhat a londoni védelemnek, amelyik közepén Sol Campbell lesz. Az Arsenal várhatóan visszafogottan küzd, mert Andrej Arsavin is hiányzik sérülése miatt, Bendtner ugyanakkor visszatérhet.

Ha csak egy gól lesz, közel 3-szoros a nyeremény. Két és félszeres kifizetéssel jár, ha nem születik gól az első félidőben. A 0-0-s pontos végeredmény eltalálásáért 8,5-szeres pénz jár, míg az 1-1 mellett hatszoros a szorzó

A formákat tekintve a BL-párosítások közül a müncheni ígérkezik a legkevésbé kiegyenlítettnek. Nem elég, hogy esélyesebb a továbbjutásra a Bundesligában második Bayern, ráadásul rögtön hazai pályán fogadja a Serie A-ban csak tizenegyedik firenzeieket. Persze ne feledjük, azért kezdhetnek hazai pályán a bajorok, mert csoportjukban csak második helyen végeztek (hat ponttal lemaradva az őket oda-vissza megverő Bordeaux-tól), míg a Fiorentina a Lyont és a Liverpoolt is megelőzve lett első.

Az olasz bajnokságban nem sok jót hozott a lilák nyílt támadójátéka, nem úgy, mint a BL csoportkörében – ennek megfelelően nem kezelheti őket le Louis Van Gaal nagyképűségre hajlamos együttese. (Robben már hatgólos sikerről beszélt hét közben, van Gaal visszafogottan már 1-0-lal kiegyezne.) Még akkor sem, ha szárnyalnak, és legutóbbi 14 Bundesliga meccsükön veretlenek, 3-1-re verték a címvédő Wolfsburg mellett a Dortmundot is.

Jó formában van Arjen Robben, ontja a gólokat Ivica Olics, és visszatért sérüléséből a francia klasszis, Franck Ribéry is, úgyhogy van miért bizakodni, csak elbízni nem szabad magukat, ez a kulcskérdés.

A Bayern mellett szól, hogy a veszélyes firenzei támadó kettőst megfelezték a hatóságok: Adrian Mutut ismét eltiltották doppingszer használatért. A csoportkörben a világbajnok Alberto Gilardinóhoz hasonlóan ő is három gólt szerzett, vezéralakja volt a csapatnak.

Legutóbb a 2008-09-es Bajnokok Ligája csoportkörében találkoztak a csapatok, akkor 3-0-ra nyertek Münchenben a bajorok.

Cesare Prandelli csapat mindenképpen szeretné elkerülni az ilyen nagyarányú vereséget, ám nehezíti dolgukat, hogy szombaton kiugrott az olasz válogatott, Alessandro Gamberini válla, így az egyik legjobb védőjük nem lehet ott szerda este A keret mostani tagjai közül egyébként azon a háromgólos mérkőzésen Miroslav Klose és Sebastian Schweinsteiger voltak eredményesek. Klose neve mellett most is hatszoros szorzó áll, mint első gólszerző (Schweinsteigeré mellett tizenkétszeres), nála csak Mario Gomezt és Ivica Olicsot tartják esélyesebbnek.

Kezdőcsapatok:

Bayern: Butt - Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber - Robben, van Bommel, Schweinsteiger, Ribery - Gomez, T. Müller
Fiorentina: S. Frey - Comotto, Kröldrup, Felipe, Pasqual - Montolivo, Bolatti - Marchionni, Jovetic, Vargas - Gilardino
Porto: Helton - Fucile, Bruno Alves, Rolando, Pereira - Belluschi, Fernando, Raul Meireles - Hulk, Falcao, González
Arsenal: Fabianski - Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy - Fabregas, Denilson, Diaby - Rosicky, Bendtner, Nasri