A golfszakírók bojkottálták Woods sajtótájékoztatóját

2010.02.19. 16:29 Módosítva: 2010.02.19. 16:29

A golfszakírók szövetsége (GWAA) úgy döntött, egyetlen tagja sem vesz részt a világelső Tiger Woods pénteki sajtótájékoztatóján, mert a sztárjátékos több - a szervezetben nagy felháborodást kiváltó - feltételt is szabott az esemény előtt.

A GWAA vezetősége érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartja, hogy a hűtlenségi botrány kirobbanása óta először nyilvánosság elé álló Woods alig néhány média képviselőjét engedi csak be az eseményre, de különösen amiatt háborodott fel, hogy Woodsnak nem lehet majd kérdéseket feltenni. A szövetség összesen öt újságírót akkreditálhatna a tájékoztatóra.
"Álláspontunk szerint vagy mindenki ott lesz, vagy senki - nyilatkozta Vartan Kupelian a 950 tagot számláló szövetség vezetője. - Ez a sztori mindenkit érdekel a világon. Korlátozni az újságírók számát, és megtiltani a kérdések feltételét, tökéletesen ellentétes mindennel, amiben hiszünk."
A sztárgolfozó Woods botránya november végén robbant ki, miután egy lap megszellőztette házasságon kívüli kapcsolatát, majd később az amerikai sajtó egyre több - korábbi - kalandjáról számolt be. Maga a 33 éves sportoló decemberben egy közleményben ismerte el - ha csak áttételesen is - hűtlenkedéseit.
A világ legjobban kereső sportolójának számító Woods most először nyilatkozik majd személyesen az ügyről, méghozzá a US PGA-sorozat floridai központjában, Ponte Vedra Beachen.