A nagyot bukó Pärson újra érmes lesz?

2010.02.20. 17:12

Kedvelt fogadás lehet a téli olimpián, melyik versenyző fogja legyőzni a másikat egy adott versenyszámban. Első látásra könnyebbnek is látszik, mint akár a végső győztesre tippelni, hiszen mégiscsak van ötven százalék esély van a sikerre.

De azért az egymás ellen viszonyított fogadásban is sok a rizikó, hiszen előfordulhat, hogy az egyébként esélyesebb versenyző kockáztat, és ez okozza a vesztét. Ha pedig kiesik, akkor ugye a másiknak elég csak célba érnie.

Szabó Gábort, az Eurosport vezető kommentátorát hívtuk ezúttal is segítségül, aki Didier Cuche-re tett volna pénteken a szuper óriásműlesiklásban - ezzel veszített -, bár a későbbi győztes Svindalt is említette.

Most így látja az esélyeket, a nőkre ugyanez a versenyszám vár:

Mancuso vagy Pärson?
SZG: Pärson nagyon jó formában van, igaz Mancuso is, nem véletlen, hogy már van két érme. Anélkül, hogy tudnám az oddsokat a svédet mondanám. Biztosan az éremért mennek mindketten, akárcsak a német Maria Riesch. (A svéddel lehet több pénzt keresni.)
Görgl vagy Marchand Arvier? SZG: Görglre tippelek.
Maze vagy Brydon? Maze, Maze, és harmadszor is ő. Ebben biztosabb vagyok, mint az eddigiekben, de leginkább arra tennék, hogy az amerikai Lindsey Vonn megnyeri a lesiklást. Bár ezzel sok pénzt nyilván nem lehet keresni.

Szabó a férfiak 30 kilométeres sífutását - a táv fele szabad, a másik fele klasszikus stílusban - közvetíti, de az első pár, Northug és Cologna azonnal megfogta. Utóbbi, a svájci olimpiai bajnok nem annyira esélytelen, hogy kétszer annyi pénzt lehessen vele nyerni, magyarázta, miután szembesült a szorzókkal.

„Nagyon érdekesek ezek a leosztások, mert ha például Lukas Bauer nem tudja a klasszikusban lehagyni a svéd Hellnert, akkor bajban lehet. Magam is kíváncsi vagyok, mire jutok, hányat találok el.” - mondta.