Az Inter nem szokott előnyről kiesni

2010.03.16. 13:51

Három angol lesz a Bajnokok Ligája negyeddöntőben vagy odaér most egy olasz? A Sevilla legnagyobb sikerére készül, de a CSZKA idegenben erős.

1. Chelsea – Inter
Stamford Bridge, London; 2010.03.16., 20:45

Az Inter 2-1-es előnnyel kezdi a visszavágót, és eddig mindössze négyszer esett ki 41 párharcból, ha előnyben volt.

Az első meccs kapura lövési aránya (18-9 a Chelsea-nek) és a labdabirtoklás aránya (60-40 a Chelsea-nek) után érthető, miért ekkora favorit a Chelsea, ráadásul az Inter Cataniában kapott ki 3-1-re még pénteken, pedig vezetett.

Természetesen Drogba gólja fizet legrosszabbul, Milito és Eto’o gólja ugyanakkor kilencszeres pénzt ér. A fogadásra bármit nehéz ajánlani, de azt megkockáztatnánk, hogy az egyik csapat nem szerez gólt.

Kérdés, sebességben felveszik-e az olaszok a versenyt. Ha nem, akkor három angol lesz a nyolc között, és olasz megint nem.

2. Sevilla – CSZKA Moszkva
Estadio Ramón Sanchez Pizjuan, Sevilla; 2010.03.16., 20:45

A moszkvai hidegben 1-1 volt, ami megtévesztő lehet, az oroszok nagy fölényben voltak.

A Sevilla a moszkvai meccs óta otthon két döntetlent játszott, és közte Madridban kétgólos vezetést herdált el. A bajnokság negyedik helyén áll, legutóbb a hatodik Deportivóval játszott 1-1-et; a középhátvéd, Federico Fazio szerezte a gólt.

Túlzásnak tűnik, hogy sima favorit a Sevilla, a csapat a BL-ben még nem volt negyeddöntős, legutóbb, amikor nagy esélye volt, kiesett a török Fenerbahcéval szemben.

Izgalmas, nyílt meccs várható a visszavágón, mindkét csapat erőssége a támadójáték. A CSZKA egyik legjobbja a támadó középpályás japán légiós, Honda, hatszoros pénzt ér a gólja (a szerb Milos Krasicsé 11-szerest, ha övé az első), 7 BL-meccsen 4 gól lőtt.

A hazai oldalon Luis Fabiano a favorit. Ha az első félidőben kialakulna a három héttel ezelőtti végeredmény, az tízszeres pénzt ér.

A CSZKA 3-3-at játszott Manchesterben, és amikor kellett a csoprotkörben, megverte a török Besiktast is idegenben.