Sokat javult Talmácsi motorja

2010.03.28. 20:39

Sokat javult Talmácsi Gábor motorja: a magyar pilóta lényegesen jobb időket ért el a gyorsaságimotoros-világbajnokság április 11-i rajtja előtti utolsó, háromnapos tesztsorozat második napján, vasárnap Jerezben. A csapattól az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a 125 kcm-esek között vb-győztes, az idén a Moto2-ben rajtoló versenyző szerelői komoly változtatásokat végeztek el a magyar motoros gépén. A váltó és geometria beállításai újultak meg azért, hogy az eddig tapasztalt problémák megszűnjenek.

"Nehéz nap volt a mai, összesen hetvenegy kört motoroztam" - mondta Talmácsi. "Sikerült előrelépnünk, és holnap folytatjuk a munkát, van még néhány beállítás, amit még nem próbáltunk. További fejlődést várok, hiszen ez lesz az utolsó tesztnapunk a világbajnokság előtt. Édesapám is nézi a kanyarokban, hogy hol lehet még javítani, sokat segítenek a tanácsai."

A gyakorlás elején a 125 kcm és a Moto2 mezőnye együtt motorozott, a közös edzés alatt Talmácsi hetvenegy kört teljesített, és 1:45.542 perc volt a legjobb ideje. Az egyórás időmérő jellegű edzésen Talmácsi még lecsípett néhány tizedet, és 1:45.286-os idejével a tízedik helyen végzett. A hétfői zárónapon a csapat tovább próbálgatja a beállításokat.
A 18 futamos vb április 11-én, a Katari Nagydíjjal rajtol.