Benitez bosszúra készül Lisszabonban

2010.04.01. 14:23

Az Európa Liga legjobb nyolc csapata közé bekerülő Fulham története legfontosabb meccsét játssza csütörtök este a német bajnok Wolfsburg ellen.

Gera Zoltán csapata hazai pályán simán vette eddig az akadályokat, a címvédő ukrán Sahtar Donyeck mellett az olasz Juventust is megverte, előbbit 2-1-re, utóbbit 4-1-re. A magyar játékos mindkét meccsen gólt szerzett, nyilván erre készül a németek ellen is, és már a fogadóirodák is készülnek rá, hiszen csak 3,4-szeres pénzt ér, ha betalál valamikor. A brazil Grafiténél 2,6 az odds.

A játékos a klub honlapján kiemelte, nagyon bántotta őket a Hull elleni vereség, különösen az első félidőben mutatott gyenge játék.

„A védekezésünk nagyon fontos lesz, mert az ellenfélnek a középpályán jó támadói vannak, és két klasszis csatára. Abban bízunk, hogy ugyanolyan remek lesz a hangulat, mint a Juventus ellen.”

A Wolfsburg tavasszal a nemzetközi kupában még nem kapott ki, a spanyol Villarreal és az orosz Kazany ellen is döntetlent játszott, előbb 2-2-t, majd 1-1-t. A Hertha ellen a hosszabbításos Kazany-visszavágó után nagy pofonba szaladtak bele, de a Mainzot idegenben verték szombaton, ami eddig csak a Werdernek sikerült a ligában.

A Fulham tizenkettedik, a Wolfsburg kilencedik bajnokságában, vagyis mindkét csapat lényegében elveszítette az esélyét, hogy a nemzetközi kupás helyekért legyen harcban.

A Wolfsburg van jobb formában, ha az elmúlt meccseket nézzük, de a Fulham otthon nagyon szívni fogja magát, és kínálja magát a hazai győzelem. Az utóbbi időben szinte semmi sem jött össze a Fulhamnek, de edzőjük, Roy Hodsgon is abban bízik, hogy visszatér melléjük a szerencse, és akkor megállíthatatlanok lesznek.

Kockázatos tipp, de megéri: az egyik csapat nem szerez gólt.

Ha a hétvégén mutatott formájában játszik a Liverpool, akkor megszoríthatja a Benficát. A Benfica 25 meccse veretlen, a portugálok a legutóbbi körben Marseille-ben is nyerni tudtak. Az angolok győzelme 2,75-szeres pénzt ér.

Benitez megemlítette, hogy bosszút szeretnének venni, mert a 2006-os Bajnokok Ligájában kiestek a portugálokkal szemben. (Hazai pályán kaptak ki 2-0-ra.) A Liverpool azonban Lille-ben is kikapott az előző körben, a BL-ben pedig csak a Debrecent verte idegenben.

Tipp: izgalmas meccs lesz, mindkét csapat gólt lő. (Vagy nem)