Eto’o összekapar egy gólt

2010.04.20. 16:26

A Bajnokok Ligája elődöntője ennél jobban nem is kezdődhetne, a címvédő Barcelona az Interhez megy. Ősszel, csoportmeccsen 0-0 lett, de azóta elég sok minden változott, José Mourinho is kijelentette: ez már egy másik Inter.

Jó pár éve alaptétel, ha a címvédő játszik: amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, még nem volt címvédés.

Elvérzett a Milan, a Manchester United, de talán egyik sem volt annyira átütő, mint a Barcelona. Most mégis nagyon komoly feladatot kaptak a katalánok, az Interre ugyanis mostanában hatványozottan jellemző, ha kapott gól nélkül akarja lehozni a meccsét, akkor meg is teszi.

„Nem fogja ezt a meccset megnyerni a Barcelona” – állapította meg a meccset kommentáló Hajdú B. István.

„A Barca bármelyik csapat ellen esélyes, de Milánóban, ilyen zaklatott körülmények után megkockáztatom, hogy nem az” – tette hozzá, és többek közt a buszozásra gondolt, hiszen a Barcelona nem tudott repülni a légtérben terjedő vulkáni hamu miatt.

Az Espanyol a hétvégén megmutatta: meg lehet megfékezni a Barca csatárait.

„Pedzegették már az Internél, hogy nekik a 0-0 jó eredmény, de az 1-0 még jobb. Azt hiszem, hasonló szellemben játszanak, mint a Chelsea ellen, viszont egy esetleges hiba a védelemtől ezúttal nem fér bele. A Barcelonát tavaly a Chelsea meg tudta fojtani idegenben, és a visszavágón is, igaz egy kései gól a Barcelonának kedvezett. Azt gondolom, hasonlóan fog játszani az Inter, mint a Chelsea tette tavaly ilyenkor. Kevés helyzetet várok, és ne feledjük, az Inter kiverte az egyénileg jobb erőkből álló Chelsea-t.”

Hajdú kifejtette ugyanakkor, ha Messi azt a formáját mutatja, amit például az Arsenal ellen, akkor az Inter középpályásai és a védelme sem tudja megállítani. Az Internek csak akkor van esélye, ha a katalánok önmagukhoz képest gyengébbek lesznek, de erre van is esély.

A Barcelona Guardiola regnálása kezdetén, 2008 augusztusában játszott kétszer egymás után olyan meccset, amikor nem talált a kapuba. A Wisla Kraków elleni BL-selejtezőt biztos előny tudatában bukta el, míg az első bajnoki fordulóban a Numancia verte. (Mindkettő idegenben.) Azóta nem fordult elő, hogy egymás utáni két meccsen ne rúgjon gólt. Ha most megtörik a sorozat, és az Inter nem kap gólt, mint a legutóbbi három BL-meccsén, 3,5-szeres pénzt ér.

Hajdú úgy értékelt, hogy ez egy előrehozott döntő, és a felsoroltak ellenére el tudja képzelni, hogy a Barca simán kiveri az Intert, de fordítva nem. Erre adalék, hogy a tartalékos Barcelona is simán verte a csoportban hazai pályán az Intert.

„Az ilyen meccsekre Eto’o nagyon felszívja magát, és a 180 perc alatt meggyőződésem, hogy összekapar egy gólt. Pláne, hogy régi csapata ellen játszik. Gyenge pontokról nincs értelme beszélni, Messi és Xavi ezúttal is kulcsember lehet, Lucio és Samuel pedig nagyon agresszíven fog játszani, ami nem feltétlenül ízlik a katalánoknak” – zárta a riporter.

Fontos támpont lehet a tippelésben: az egyenes kieséses szakaszban a Barcelona nem nyert sem idén, sem tavaly idegenben.

Az Inter 1972-ben volt döntős a sorozatban, Moratti elnök szerint itt az ideje. Mourinho pedig biztosan készül valamilyen meglepő húzással, nem nézi olyan tétlenül a meccset, mint Ancelotti tette Londonban.

A címvédő még így is, még idegenben is favorit, ám érdemes lehet megjátszani az ikszet, 3.25-ös szorzóval. A pontos végeredmény listában kilencszeres kifizetéssel jár a 0-0, és hatszorossal az 1-1. A dupla eredmény listában pedig egyaránt tizenötszörös a kifizetés, ha félidei hazai vagy vendégfölény után végeznek döntetlenre.

Várható kezdőcsapatok:

Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, J. Zanetti - Cambiasso, T. Motta - Balotelli, Sneijder, Eto'o - Milito
Victor Valdes - Dani Alves, Piqué, Puyol, Maxwell - Xavi, Sergi Busquets, S. Keita - Messi, Ibrahimovic, Pedro