A Lyon kettőt még nem kapott a BL-ben

2010.04.21. 12:10

Bayern München – Olympique Lyon
Allianz Arena, München; 2010.04.21, 20:45

A keddi csúcsmeccs után jön a kissé lekezelt ág, ahol az lenne az igazán meglepetés, ha jó meccset játszana a Bayern München a Lyonnal, mert mindkét csapat túlzottan racionálisnak látszik az utóbbi időben, bár nyilván mindkettő kockázatot fog vállalni.

Robben
Robben

Induljunk ki abból, hogy a Lyon az egyetlen a még versenyben lévő csapatok közül, amelyik a tíz Bajnokok Ligája meccsén eddig egynél több gólt nem kapott. A Debrecentől egyet sem, a Liverpooltól a két meccsen kettőt, ide illeszkedik a Bordeaux is. A Fiorentinától valamint a Real Madridtól egyet-egyet kapott.

A Fiorentinával mindkét csapat játszott már, ebből érdemes következtetéseket levonni, kivált, mert összesítésben mindkettő döntetlenre – előbbi 1-1, utóbbi 3-3 - végzett az olaszokkal. Vagyis körülbelül ugyanolyan erősek, és talán kissé túlzó, hogy csak 1,65-ös pénzzel számolhat az, aki hisz a bajorok sikerében.

A Lyont a Real Madrid ellen is kicsit lebecsülték a fogadóirodák, akkor még nagyobb fölényben volt a spanyol csapat, mint kiderült: indokolatlanul.

A Bayernt mostanában kifejezetten inspirálja a tét, a nyomást jól szokta viselni a csapat, hiszen a Manchester ellen kétszer is hátrányba kerültek az első öt percben mégis képesek voltak felállni. (Előtte Firenzében és még a csoportmeccsen Torinóban is rezgett a léc.)

A Lyon nem annyira kellemetlen ellenfél, mint a MU, de hihetetlenül gyorsan passzolnak, és jó formában vannak – élvezetes volt a hétvégi 2-2-es bajnokijuk, kétszer egyelítettek Bordeaux-ban -, csak mivel ekkora tét alatt még egyik játékosa sem játszott, lehet, hogy nem képesek a maximumot adni.

Lehet, hogy két gólt is kapnak, és a Bayern folytatja BL-sorozatát, hiszen két előző meccsét egyaránt 2-1-re nyerte. Ha most is így lesz, akkor 8,5-szeres pénzzel számolhatunk. Ha a Lyon először kapna legalább két gólt, máris majdnem kétszeres a kifizetés. Háromnál több mint háromszoros.

A Bayern az eddigi BL-meccsein a második félidőben volt erősebb, ha most egy döntetlen után nyerne, több mint négyszeres az odds. Szokásosan erős a Bayern hajrája is, ha az utolsó tíz percben gólt lőne, 2,3-szoros pénzt ér.

Az első gólnál Robbené 5,5-szeres, Olicnál hatszoros, Riberynél 7,5-szeres a szorzó. A legjobb lyoni Lisandro Lopez 8,5-lel.

Mivel a francia gyorsak és pontosan lőnek, nehéz elképzelni, hogy a kissé darabos Bayern-védők lehozzák kapott gól nélkül a meccset, annál is inkább, mert ha a Hannover elleni hétvégi 7-0-t kivesszük, a bajnokságban február végén volt olyan meccs, ahol ne kaptak volna gólt.

Várható kezdőcsapatok:

Bayern: Butt - Lahm, van Buyten, Demichelis, Contento - Robben, Schweinsteiger, Pranjic, Ribery - T. Müller, Olic
Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Källström, Gonalons - Michel Bastos, Pjanic, Delgado - Lisandro Lopez