Rúgott góllal megy tovább a Bayern

2010.04.27. 14:59

Eddig megérte arra játszani, hogy a Bayern München előnye tudatában kikap a Bajnokok Ligája visszavágóján, és idegenben lőtt góllal továbbmegy. Ezt várjuk Lyonban is.

Még akkor is, ha a Lyon elhalasztotta a hétvégi bajnokiját, mert erre a meccsre hatványozottan készül. És még akkor is, ha a Bayern két középső védője kiesett a Mönchengladbach elleni hétvégi bajnokin.

Robben
Robben

Van Buyten és Demichelis játéka erősen kérdéses, abban, hogy mindketten játszanak, talán már Louis van Gaal sem bízik. Amikor egy csapat elveszítette a védelme két fontos emberét, nem feltétlen vészes, elég, csak a Milan 1994-es BL-döntőjére gondolni, amikor Baresi és Costacurta is hiányzott. De a Manchester Unitedet is hozhatjuk példaként, amelyik Wolfsburgban két középpályással, Carrickkel és Fletcherrel védekezett decemberben, mégis nyert.

A Bild azt írja, hogy nem kizárt, van Bommel kerül vissza a védősorba, és Badstuber lesz mellette, ha egyik középső sem védő sem játszhat. Nagyobb esély amúgy a Kicker szerint arra van, hogy van Buyten vállalhatja a játékot, és Badstuber lesz mellett, aki eddig többnyire a szélen játszott.

Bárhogyan is álljon fel a Bayern, szinte kizárt, hogy kapott gól nélkül lehozza a meccset. (Két lyoni gól már több mint kétszeres pénzt ér.)

Elég csak abból kiindulni, hogy a BL-ben idegenben csak a Haifa ellen nem kapott gólt. Mind Firenzében, mind Manchesterben hármat kaptak – ha most is, már ötszörös a pénz -, de Robben mindkétszer továbblőtte a csapatot. A német sajtó most is ezt várja. Jelent meg újságcikk olyan címmel: „most a döntőbe lőj be minket, Arjen.”

Olic hatékonyságán is nagyon sok múlik Lyonban, mert a kevés helyzetből egyet gólra kellene váltania.

A franciáknál Toulalan hiányzik piros lapja miatt, Makoun ott lesz a védekező középpályásként. Gouvou, Bastos és Lisandro Lopez vélhetően egyszerre a pályán lesz, a franciáknak nincs miért óvatoskodniuk, és szeretik is az ilyen meccseket.

A Lyon az eddig BL-meccsein csak a Liverpool ellen nem ért el olyan eredményt, amelyik most ne érne továbbjutást, vagy legalább hosszabbítást. A Lyon két gólt még nem kapott a sorozatban.

Az idei BL-ben eddig még nem volt az egyenes kieséses szakaszban hosszabbítás, ez a sorozat most megtörhet. Igaz, ha a Bayern gólt lő, akkor nem lesz ráadás, és mi erre fogadnánk. (Igaz csak 1,3-cal fizet.)

A Lyon eddig háromszor fogadta a Bayernt, egyszer nagyon megverte, 3-0-ra, egyszer 1-1 lett, legutóbb azonban, 2008. decemberében kikapott 3-2-re a bajoroktól.

A legutóbbi meccsen Klose duplázott, most sem árt rá figyelni. 3,6-tal kalkulálhatunk, ha bármikor gólt szerez. A listán Robben fizet a legrosszabbul, mert csak 2,6-szoros az odds a neve mellett.

Ha a Bayern újra 3-2-t játszana, mint Firenzében vagy Manchesterben, huszonkilencszeres a kifizetés. Ha 2-1 lenne, közel tízszeres a pénz.

Ha a Lyon vezetést szerez, és nyer is, három és félszeres pénzt ér. 5,5-szeres a nyeremény, ha a Bayern tarja a döntetlent a félidőben, és úgy kap ki. 15-szeres viszont a jutalom, ha félidei döntetlen után nyerne a német csapat.