250 millió euró nem győzi le a Barcát

2010.05.19. 11:01

Egy éve lett újra a Real Madrid elnöke a pénzvarázsló Florentino Perez, azonnal elköltött 250 millió eurót, Kakával és Cristiano Ronaldóval meg egy sor másik világklasszis futballistával erősítette meg a keretet, mégsem nyert semmit.

A csapat a ligában bajnoki teljesítményt nyújtott, 102 gólt rúgott, 96 pontot szerzett, 31 meccset nyert meg, a világon mindenhol bajnok lenne. Spanyolországban viszont a Barcelona túl magasra tette a lécet, amit talán csak akkor lehetett volna átugrani, ha Cristiano Ronaldo nem dől ki egy hónapra az ősszel.

Manuel Pellegrini edző nem tudta pótolni a portugált, hiányzásakor kikaptak a harmadosztályú Alcorcóntól és kiestek a kupából, botlottak a bajnokságban, a trénert majdnem kirúgták. Cristianón kívül sem Kakát, sem Karim Benzemát nem tudta beépíteni Pellegrini, az elnök szerda este ki is rúgja.

Az utód csak egy ember lehet, José Mourinho, aki ha szombaton megnyeri a BL-döntőt Madridban az Interrel, már vissza sem megy Olaszországba. (Perez valószínű bele sem mer gondolni, mi lesz, ha a portugál netalántán veszít, és nemet mond.)

Jönnek majd az újabb erősítések, már felmerült a barcás Zlatan Ibrahimovic, a Benficából Di Maria és David Luiz, de bárki lesz az edző a Realnál, remek alapról indul, ami Pellegrini érdeme. Nagyon jó kis csapatot hagy maga után, de utódjának meg kell oldania, hogy C. Ronaldo nélkül is tudjanak játszani, ahogy a Barca tud Iniesta vagy Xavi nélkül. (Volt, hogy Messi nélkül is tudott.)

A következő bajnokság még kiélezettebb lesz, a Barca sem fog gyengülni, jön David Villa és Cesc Fabregas, sanszos, hogy jövőre megint nem lesz elég a 96 pont.