Béla
12 °C
27 °C

A Real Madrid megáll 250 millió eurónál

2009.08.09. 22:56
Összeállt a keret, amelyben jelenleg 30 játékos szerepel, de a szezont csak 25-en kezdik. Venni már nem fognak senkit, eladni akarnak. Az idei Madrid kezdőjében 5 spanyol is lehet.

A Real Madridnál lezárult a nagy játékosbevásárlás, a nyolcadikként érkezett Xabi Alonso 30 millió eurós átigazolásával összeállt a spanyol bajnokságban legutóbb másodikként végzett együttes kerete.

A nyáron érkezett sztárok közül Kaká brazil, Cristiano Ronaldo portugál, Karim Benzema francia, de Xabi Alonso mellett több spanyol játékost is szerződtetett a csapat: Raul Albiol és Alvaro Arbeloa már befutott játékos, de sokat várnak a visszatérő Alvaro Negredótól, a klubhoz most csatlakozó Ezekiel Garaytól, de főleg a szélső Esteban Granerótól.

A Real Madrid ezúttal a csapatban lévő lyukakat is próbálta betömködni, vett közép- és szélsőhátvédet, védekező középpályást, nemcsak támadókkal töltötte fel a keretet, amelyből a Villarrealtól szerződtetett Manuel Pellegrininek kell csapatot építenie.

Jorge Valdano sportigazgató elárulta, további igazolások már nem várhatóak. Az FC Liverpooltól hazatért Alonsóval lezárult a sorozat, amelyben a júniusban hivatalba lépett visszatérő elnök, Florentino Pérez mintegy 250 millió euróért hat futballistát vásárolt.

A Real Madridot gyakorlatilag megalázta a Barcelona a legutóbbi szezonban, a téli elnökválasztási botrány után már lehetett tudni, hogy Perez veszi át újra a klub irányítását, és ezúttal sem változtat szokásán, azaz hihetetlen pénzekért világklasszisokat vásárol.

"A fő cél az volt, hogy komplett legyen a csapat, több aláírás nem lesz, most már a keret összerendezése, egybeillesztése következik. Fel kell rázni a klubot" - nyilatkozta Valdano a Cadena SER rádiónak.

A klub úgy kezdett neki a sztárok szerződtetésének, mint legutóbb, azaz aranylabdásokat hozott. A transzferszezon első napjaiban jelentették be a Realnál, hogy Kaká hozzájuk szerződik, 2007 aranylabdása 67 millió eurójába került Pereznek.

Cristiano Ronaldo néhány héttel későbbi érkezésével csak azért nem mondhatták el, hogy az elmúlt három év aranylabdása náluk játszik, mert a csúnyán megbukott Fabio Cannavarót hazazavarták a Juventushoz. A portugál átigazolása már tavaly nyáron a levegőben lógott, végül világrekordot jelentő 94 millió euróért érkezett Madridba.nA Lyon francia válogatott csatára, Karim Benzema 35 millió euróba került.

Cannavaro helyére spanyol érkezett, Raul Albiolért 15 milliót kellett csak fizetni a Valenciának, és még nála is olcsóbban jött Alvaro Arbeloa, a szélsőhátvédért 4 milliót kért a Liverpool. A csapat spanyol játékosokkal történő megerősítésének utolsó lépése volt Xabi Alonso leigazolása, az érte fizetett 30 millió euróval érte el a 250 milliót a Real Madrid.

Az előzetes tervek szerint 300 millióval érkezett Perez, de David Silva és a nagyon kívánt Franck Ribéry sem ment Madridba. Utóbbit nem adta el a Bayern München, legalábbis eddig, így elméletileg van még fölös 50 millió a kasszában.

Az új vezetőedzőre, Manuel Pellegrinire vár a feladat, hogy a jóval harminc feletti csapatlétszámot csökkentse, a bajnokságnak már csak 25 játékossal vág neki. Klaas-Jan Huntelaart eladták a Milannak, a hollandot további honfitársai követhetik.

A transzferszezonból még három hét hátra van, senki nincs biztonságban sem a Real, sem más klub keretében.