A világ legjobb futballreklámja

2010.05.27. 17:53

Múlt héten jött ki a Nike az új vb-reklámjával, lehet már látni a magyar csatornákon is. Zseniális, bemutattuk, mint ahogy tíz másik remek hirdetést is aznap. A klasszikus Good vs. Evil (Jó a Gonosz ellen) viszont kimaradt, mindenképp pótolnunk kell.

Történet: napfogyatkozással küldi a sátán futballcsapatát a Földre, hogy a világsztárokat megsemmisítve elpusztítsa a csodálatos játékot. A római Colosseumnál jobb helyszín nem is lehetne, a körítés félelmetes, a hangulat agresszív.

Ott van Ronaldo, Figo, Maldini, Ian Wright, Kluivert, Davids, Rui Costa, a mexikói kapus, Jorge Campos, Thomas Brolin - helyette Joe-Max Moore az amerikai változatban - és természetesen a főszereplő, a korszak első számú Nike-arca, Eric Cantona.

Nem kevés durvulás és a bíró levaksizása után (manapság mindkettő elképzelhetetlen futballreklámban) az evilági csapat feltámad, néhány trükk után a labda Cantonához kerül, aki a mozdulattal felhajtja gallérját, majd egy laza Au Revoir után tűzgolyóval bombázza szét az ellenséget, mint a vámpírfilmekben szokták.

A Youtube-ra 2005-ben került föl a videó első változata, azóta több mint tízmilliószor nézték meg csak azt, csak ott. Rengeteg reklámválogatásba bekerült, többek között ebbe az egészen színvonalasba is.