Lajos király óta nem volt ilyen rossz edző

2010.06.11. 18:58

Franciaország – Uruguay
Green Point Stadion, Fokváros; 2010.06.11, 20:30

Nyolc éve a futball paródiáját mutatták be, most megmutathatnák, hogy tudnak futballozni.

A 2002-es világbajnokságon nem az első fordulóban, hanem a másodikban játszottak egymással, a címvédő franciák akkor a mostaninál is esélyesebbek voltak. A ritka unalmas 0-0 akkor majdnem négyszeres pénzt ért, most a döntetlen valamivel jobban fizet háromszoros pénznél.

Eric Cantona csak annyit mondott: „XVI Lajos óta nem volt ilyen rossz francia edző.” Könnyen kikövetkeztethető, hogy Raymond Domenechet tartja a legrosszabbnak.

Az utált kapitány nyilván nem fogja a húrt feszíteni a vb-n, öt támadó játékost nevezett, pillanatnyilag úgy látszik: Gourcuff, Malouda, Ribery, Anelka és Govou is a pályán lesz. Ilyen erős ötössel simán nyerni kellene, kivált, hogy az uruguayi védelem nem a leggyorsabb.

Mégis érdemes döntetlenben gondolkodni, hiszen november óta csak egy meccset nyert Franciaország.

Uruguay európai csapatok ellen általában gyengén teljesít, az elmúlt tizenkét vb-meccsén nem nyert. Forlán és Luis Suarez eredményes volt a szezonban, és ha hagyják őket játszani, most is gólt lőhetnek. Ha kettőnél több gól lesz, 2,25-szörös a nyeremény. Ha a félidőben meglőnék ezt a hármat, tizenkétszeres pénzzel kalkulálhatunk, de azért nem ez a valószínű.

Ha a franciák félidei döntetlen után nyernének, 4,75 az odds.

Várható kezdőcsapatok:

Muslera (1) - Scotti (19), Lugano (2), Godin (3) - Maxi Pereira (16), Perez (15), Gargano (5), Alvaro Pereira (11) - Gonzalez (18) - Suarez (9) - Forlan (10)
Lloris (1) - Sagna (2), Gallas (5), Abidal (3), Evra (13) - Gourcuff (8), Toulalan (14), Malouda (15) - Govou (10), Anelka (21), Ribery (7)