Uruguay megússza a fagyot és a bukást is

2010.06.16. 20:03

Dél-Afrika – Uruguay
Loftus Versfeld Stadion, Pretoria; 2010.06.16, 20:30

Kezdjük időjárásjelentéssel: két fokot jósolnak a kezdésre, Uruguaynak nyilván szokatlan.

A hazai csapat brazil kapitánya, Carlos Alberto Parreira nem kertelt, így vezette fel a meccset: „Változtatnunk kell, nagyobb rizikót kell vállalnunk, mert három döntetlennel nem leszünk rendben. Itt a kedvező alkalom, felkészültünk Uruguay ellen.”

A brazilokkal világbajnok szakember ennek ellenére az alapfelálláson nem változtatott, igaz Mphela mellé nehéz is lenne használható csatárt tennie.

Uruguay is ugyanazzal a csapattal áll fel, ha hinni lehet az előzetes információknak, a palermói Cavani nem került be a két kiváló csatár Suarez (Ajax) és Forlán (Atletico Madrid) mellé, akik 77 gólt lőttek a szezonban. Pedig Oscar Tabarez uruguayi kapitány is nyíltabb futballt ígér.

Ha mégse lehetne hinni egyik szakembernek sem, a döntetlen háromszorosnál is több pénzt fizet. Az 1-1-es döntetlen 11-szeres pénzt ér. Ha viszont tényleg kockáztatnak, és élvezhető lesz a meccs, mondjuk négy góllal, akkor hatszoros a kifizetés.

Ha Uruguay kihasználja azokat a helyzeteket, amelyeket Mexikó elhibázott a nyitómeccsen a hazaiak ellen, és már az első félidőben megszerzi első vb-gólját, akkor 2,5-szeres a nyeremény. Valami azt súgja, érdemes erre tippelni, és arra is, Uruguay elkerüli a vereséget.

Ha Tshabalala lövi újra az első gólt, kilencszeres az odds.