Öt magyar az öttusa Világkupa döntőjében

2010.06.17. 14:34

A Világkupa-sorozat egyes állomásain elért eredmények, illetve a hazai szövetség döntése alapján öt magyar résztvevője lesz az öttusázók szombat-vasárnapi, moszkvai Vk-döntőjének.

Az egyformán 36 fős fináléban a világbajnok Marosi Ádám, valamint Kasza Róbert és Tibolya Péter, illetve Gyenesei Leila és Tóth Adrienn képviseli majd a piros-fehér-zöld színeket. Marosi címvédőként vesz részt a viadalon.

Az idei sorozatban a mexikói Playa del Carmenben, Kairóban, az angliai Medwayben, Budapesten és Berlinben lehetett megküzdeni a Vk-döntőbe kerülésért. A férfiaknál a cseh David Svoboda gyűjtötte a legtöbb pontot, őt a litván Andrejus Zadnieprovskis és Edvinas Krungolcas, negyedikként pedig Marosi követi. A nőknél az élcsoportban a német Lena Schöneborn, a litván Donata Rimsaite és az orosz Jevdokija Grecsicsnyikova szerepel, Gyenesei hatodik.

A női mezőnyben Gyenesei és Tóth mellett Pataki Viktória is ott lehetne, ő azonban csak a legutolsó állomáson, a német fővárosban, a hónap elején harcolta ki a helyét, szakmai szempontból pedig nem célszerű, ha a július közepi, debreceni Európa-bajnoksághoz viszonylag közeli időpontban két versenyen indul bárki is. A többiek Berlinben nem voltak ott.

Az orosz fővárosban szombaton rendezik a nők, vasárnap pedig a férfiak versenyét.