Aranyat kap a szexbotrányos Manaudou

2010.08.19. 10:03
Frederick Bousquet 50 méter gyorson nyert a budapesti úszó-Eb-n. Barátnője az olimpiai bajnok úszónő, Laure Manaudou, aki 23 évesen visszavonult. Áprilisban született meg első gyermekük.

Frederick Bousquet kislányának valamint gyermeke édesanyjának, Laure Manaudou-nak aranyérmet vihet haza Budapestről.

Manaudou négy éve, tizennyolc évesen az ugyancsak a Margitszigeten rendezett Európa-bajnokság legeredményesebb versenyzője volt, négy aranyérmet nyert, 400 gyorson világrekorddal győzött.

Egy év múlva Debrecenben, a decemberi rövid pályás Európa-bajnokságon már nem elsősorban sikereivel tűnt ki, hanem botrányával: hozzávágta jegygyűrűjét olasz barátjához, Luca Marinhoz, akiért még hazáját is elhagyta májusban.

Ezzel szinte egyidőben pikáns képek jelentek meg róla az interneten. A 2008-as pekingi olimpián önmaga árnyéka volt, mindössze egy nyolcadik helyet szerzett, utána talált rá Bousquet-ra, és tavaly szeptember jelentette be visszavonulását, mert elveszítette motivációját.

usz450

A 29 éves Bousquet volt az első, aki 50 méter gyorson a 21 másodperces határ alá ment, de mivel szabálytalan úszódresszben úszott, ezt az eredményt a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) érvénytelenítette. Ezenkívül ő volt az első, aki az 50 yardos gyorsat 19 másodperc alatt úszta.

manaudou

Bousquet vasárnap két tizeddel verte az 50 gyors döntőjében a svéd Nystrandot.