Nagy pénzt ér a moldáv pontszerzés

2010.09.07. 12:39

Magyarország-Moldova, Európa-bajnoki selejtező, Budapest, 20.30

Kétszer már játszottunk 1-1-es döntetlent a moldávokkal, ha nem jönne a papírforma, és nem lenne meg az első idei magyar győzelem, komoly pénzt kaphatunk.

A harmadik meccsén ül a válogatott kispadján Egervári Sándor, de most lesz az igazi fokmérő.

Angliában és Svédországban ugyanis ki lehet kapni, Moldovától viszont nem, hiszen Várhidivel itthon nyertünk ellenük egy még formálódóbb csapattal, Erwin Koeman pedig nemhogy hozta a kötelezőket a kiscsapatok – Albánia, Málta - ellen, de még csak gólt sem kapva szerezte meg a lehetséges 12 pontot.

Egervárinak San Marino és Moldova kellene ugyanezt megtennie, ha nem, a holland már többet tett nála.

A magyar válogatottnak mutatnia kellene most már valamit, az sokkoló lenne, ha az utánpótlás váratlan veresége után ne lenne három pontjuk a felnőtteknek, úgy kezdenék a selejtezőt.

A tét tehát lényegesen nagyobb, mintha egyszerű selejtező lenne. Ráadásként a moldávok 2-0-ra nyertek hazai pályán a finnek ellen, Hyypiat kiállították.

Masszív lesz a vendégcsapat, idén csak egyszer kapott ki - az Egyesült Arab Emirátusoktól -, igaz, nem játszott látványos meccset. A legutóbbi sorozatban három döntetlen mellett nyeretlen maradt, pedig Luxemburg is a csoportban volt, így már az első kanyar után elmondható, hogy jobban zárnak, mint akkor.

Nem lesz könnyű ellenük, három éve 2-0-ra nyertünk, ugyanez az eredmény ezúttal hatszoros pénzt hoz. A magyar győzelem másfélszeres pénzt ér, a döntetlen oddsa 3,6, a moldáv győzelemé 6,5.

Időszerű lenne már egy meccset kapott gól nélkül lehozni, mert idén még nem sikerült. Ha most megtörténne, majdnem kétszeres pénzt kereshetünk.

Ha nulla vagy egy gól lesz, 3,4-szeres a kifizetés, érdemes megfontolni.

Aki látja maga előtt az egygólos diadalt, a hendikepes fogadásnál jól kereshet vele, 3,4-es a szorzója.

2,75-szörös a nyeremény, ha az elmúlt két válogatott meccshez hasonlóan ezúttal sem lesz gól az első félidőben. Ha a második félidőben nyer Magyarország az első félidei iksz után, 3,8-szoros a jutalom.