A Kolding kapott már ki tízzel Veszprémben

2010.10.16. 09:25

A két hibátlan csapat közül csak egy maradhat, inkább a Veszprém lesz az, Kolding veszít, csak a győzelem aránya kérdéses. 16.15-től a Viasat3 élőben közvetít.

A  Veszprém és a dán Kolding is mindhárom meccsét megnyerte a kézilabda Bajnokok Ligájában. Mindketten legyőzték a Presovot idegenben, a Hamburgot hazai pályán. Az oddsok ugyanakkor azt mutatják, abszolút favorit Mocsai Lajos csapata, különösen, mert otthon játszik.

A hazai győzelem alig fizet (1,1), érdemes hendikepet játszani. Az elmúlt két hazai meccsét egyaránt tíz góllal nyerte az MKB a Kolding ellen, igaz, 2003-ban és 2006-ban. Hattal simán nyerhetnek most is.

A Kolding várhatóan rohanós meccset játszik, és vélhetően hatvan gól felett lesznek a csapatok.

A negyedik forduló után kis szünet jön a válogatott meccsek miatt, ezért is fontos a siker, mert az első helyen lehet pihenni.

Marko Vujin nyilván tartja kiváló formáját, és nem zavarja meg, hogy kitudódott kieli előszerződése. A kapuban világszínvonalú teljesítmény várható ezúttal is, Fazekas és Perics is kimagasló formában van.

Lars Christiansen, a világklasszis szélső nem lehet biztos abban, hogy újra hat gólt dob, mint az előző két fordulóban. Spellerbergre, Nikolicra is figyelni kell, de náluk értékesebb játékosokat is hatástalanított már a veszprémi fal.

"Tipikus skandináv kézilabdát játszanak. Felépültek a sérültjeik. A keretüket svéd és dán nemzetközi klasszisok alkotják, játszik meg a 40 éves spanyol Mateo Garralda Larumbe is. A stílusukhoz nem vagyunk hozzászokva. Uralják a szaggatott körüli területeket, zártan védekeznek. Támadásban dinamikusak és kreatívak. Nagyon nehéz meccsre számítok, ráadásul spanyol bírók vezetik, nekik is megvan a saját felfogásuk” – értékelt Mocsai Lajos a sportandmedia.com-nak.