Ennyi sérülttel nem könnyű Boszniát verni

2010.10.28. 10:23

Magyarország--Bosznia, 18.00, férfi kézilabda Eb-selejtező
H: 1,083 D: 15.00 V: 8.00


Két éve két góllal vertük a bosnyákokat itthon, egy szűk győzelemmel most is elégedettek lennénk.

Európa-bajnoki selejtezőit a legkomolyabb ellenféllel kezdi a magyar férfi kézilabda-válogatott, hiszen a bosnyákok történelmi esély előtt állnak, szeretnének végre egyszer kijutni nagy nemzetközi tornára.

Boszniával már játszottunk vb-selejtezőt, az itthoni vékony győzelem után (27-25) idegenben is sikerült végig vezetni, és ezt már nem tudták elviselni a nézők, folyamatosan dobálni kezdtek, a bírók nem is hagyták, hogy végigmenjen a mérkőzés.(27-24 lett)

A vendégcsapatból a kapus, Saric a legismertebb név, a Barcelonában véd. Mirsad Terzic Veszprémben játszik, Toromanovic pedig annak a Koldingnak a beállója, amelyik megkeserítette a magyar bajnok életét a BL-ben.

A győzelem ettől még elvárás, mégha nem is lesz könnyű, mert Katzirz Dávid elhagyta a csapatot idegbecsípődése miatt, így klasszikus jobb kezes átlövő egyedül Ilyés a keretben. Ő sem játszik viszont sokat Lemgóban. Nagy Kornél az MKB-ba nem fér nagyon be épp Terzic és Perez miatt. (Utóbbi ezúttal nem válogatott.)

Nagyra viszont irányítóként is szükség lehet, mert Császár és Lékai sem teljesen egészséges. Gulyásnak vírusos betegsége van, nincs is a keretben.

Nagyon oda kell tehát figyelni, mert Szombathelyen a legutóbb sem nyert a csapat, és akkor a közel hasonló erejű Szlovákia volt az ellenfél. Két vagy háromgólos sikert is meg kell becsülni – ennek oddsa: 3,8 -, a hétgólos győzelem igazi bravúr lenne, bár ugyanannyit fizet amúgy.

Nem valószínű, hogy nagy rohanás lesz, ezért inkább hatvan gól alatt kell kalkulálni. Fazekas teljesítményén nagyon sok múlik, kivált, ha Saricnak is jó napja lesz.

A magyar keret:

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Tatabánya-Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg), Rédei István (Arrate)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)
Beállók: Gál Gyula (CO Zagreb), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo),
Balszélsők:  Halász Máté (Tatabánya-Carbonex), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém)