Három magyar párbajtőröző a 16-ban a vívó vb-n

2010.11.08. 14:07

Szász Emese és Antal Edina és Boczkó Gábor is nyolcaddöntős a párizsi vívó-világbajnokság hétfői párbajtőrversenyében.

Szász nehezen lendült bele a litván Jurate Stucinskaite ellen, de végül magabiztos győzelmet aratott a nyitófordulóban. Másodjára még összeszedettebben vívott, és az észt Julija Beljajeva ellenállását szépen előkészített tusokkal fokozatosan megtörte.

Meggyőző teljesítménnyel biztosította helyét a legjobb 16 között Antal is, aki a csapatban tavaly világbajnok olasz Bianca Del Carrettót, majd pedig a japán Nakano Zozomit is nagyon simán intézte el.

Budai Dorina az első körben kikapott, az olimpiai és világbajnok Laura Flessel-Colovic-tól.

Boczkó Gábor mindkét alkalommal lengyel vívót győzött le, előbb Krzysztof Mikolajczakot szoros küzdelemben, majd Robert Andrzejukot sokkal simábban. Első mérkőzésén 12-8-ra vezetett, szűk 20 másodperccel a vége előtt mégis 13-13 állt a táblán. A következő két találatot aztán már megint ő adta. Másodjára két gyors tussal kedvező helyzetet teremtett magának, a második három percben növelte előnyét, és amikor a harmadik szakaszt is ő kezdte pontos szúrással, ellenfele gyakorlatilag feladta a küzdelmet.

A másik főtáblás magyar, Imre Géza az első fordulóban kikapott Mihails Jefremenkótól, pedig a kezdeti tapogatózás után 6-3-nál egészen kedvező helyzetben volt. Innentől azonban inkább a lett kísérletei vezettek eredményre, a fordítás után pedig Imre már nem tudott újítani.

Eredmények:
nők:
a 64 között:
Szász Emese-Jurate Stucinskaite (litván) 15-9
Antal Edina-Bianca Del Carretto (olasz) 15-7
Laura Flessel-Colovic (francia)-Budai Dorina 15-8

a 32 között:
Szász-Julija Beljajeva (észt) 12-5
Antal-Nakano Zozomi (japán) 15-4

férfiak:
a 64 között:
Boczkó Gábor-Krzysztof Mikolajczak (lengyel) 15-13
Mihails Jefremenko (lett)-Imre Géza 15-12

a 32 között:
Boczkó-Robert Andrzejuk (lengyel) 15-4