Hoffmann: Hullámzott a testem, kiszúrták

2010.02.20. 11:19
Kissé elégedetlenül értékelte teljesítményét a jégtáncos Hoffmann Nóra, aki Zavozin Makszimmal a 23 induló között a 13. helyen zárta a kötelező programot a vancouveri téli olimpián. Még két alkalom van a javításra.

A magyar páros - amely Zavozin utolsó pillanatokban történt honosítása után először szerepel együtt olimpián - 31,90 pontot kapott tangójára.

„A végén egy lökésnél az egyik lábammal kicsit beleakadtam a másikba, emiatt kissé hullámzott a testem - nyilatkozta Hoffmann a mob.hu-nak. - Ezzel az a baj, hogy a pontozás során szegmensekre osztják a táncunkat, és emiatt a rossz mozdulat miatt az utolsó, a nyolcadik szegmens valószínűleg teljesen mínuszos lett, holott ez éri a legtöbbet, mivel minél később jön egy szegmens, annál többet ér. Azaz úgy gondolom, egy-két pontot vesztettünk, és legalább ennyi helyet is. Ezzel együtt nem vagyunk elkeseredve, várjuk a folytatást, küzdünk tovább.”

A kötelező kűr Vancouverben, február 19-én
A kötelező kűr Vancouverben, február 19-én

Hoffmann még hozzátette: még nem volt részük olyanban, hogy tízezer ember nézi a kötelező táncokat, másutt ugyanis az első napon általában üres a lelátó, mivel ugyanarra a zenére táncol mindenki.

Zavozin Makszim - még angolul - ugyancsak értékelte debütálását: „Elkövettünk néhány hibát, de ez bármikor előfordulhat. Nem hiszem, hogy elégedetlennek kellene lennünk, szerintem jól ment a korcsolyázás.”

Fotó: Saeed Khan
Fotó: Saeed Khan

A jégtáncosoknál az élen a világ- és Európa-bajnok orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin kettős áll. Az originalt hétfőn, a kűrt pedig kedden hajnalban rendezik.