A legenda csúcsával köszönt el Sebestyén

2010.02.26. 14:43 Módosítva: 2010.02.26. 14:43
A kűrben négy helyet visszaesett, így végül 17. lett Vancouverben Sebestén Júlia. A műkorcsolyázónő negyedik, utolsó olimpiája volt ez, elérzékenyült a befejezésen.

Már azzal is egyedülálló tettet hajtott végre Sebestyén Júlia, hogy negyedik olimpiáján elindult, úgy tudjuk, ez korábban csak a műkorcsolya talán legnagyobb legendájának, a 28 és 36 között háromszoros olimpiai bajnok norvég Sonja Henie-nek sikerült.

A 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Vancouverben a rövidprogram után még a 13. volt, majd a kűrben többször hibázott, igaz, nem esett el egy ugrásában sem. Kűrje 16. volt a rangsorban, összesítésben 17.-ként végzett utolsó olimpiáján. A vébé még hátravan márciusban, de Sebestyén már korábban jelezte, ez lesz az utolsó versenyszezonja.

"Amikor 1998-ban kijutottam az első olimpiámra, nem gondoltam volna, hogy 2010-ben még versenyezni fogok - nyilatkozta a verseny után Sebestyén a Magyar Televíziónak. - Azóta sokmindenen keresztül mentem, voltam Európa-bajnok, olimpiai nyolcadik. Mindig az munkált bennem, hogy még képes vagyok sok mindenre, miért ne mutassam meg. Örülök neki, hogy a tavalyi sérülésem után visszatértem, és újra itt lehettem a legjobbak között. Úgy érzem, minden tőlem telhetőt megtettem, és megmutattam, hogy tudok szépeket ugrani."

A mob.hu-n olvasható vancouveri naplóból kiderül, a magyar műkorcsolyázónő elérzékenyült. A médiazónában nem csak magyar újságírók kérdezték, a nemzetközi sajtó is érdeklődött iránta. Az első kérdést még megválaszolta, aztán kitörtek belőle az érzelmek, megkönnyezte utolsó olimpiai kűrjét.