Nagyon elverték az amerikai idolt

2010.02.20. 20:02

A nők szuper óriásműlesiklása ritka nagy versenyt hozott a vancouveri téli olimpián. Az elején a már kétszeres ezüstérmes Julia Mancuso elég jó időt ment, hozzá lehetett mérni mindenkit.

Három bukás után a német Maria Riesch vette át a vezetést, őt az osztrák Görgl követte az élen. Majd jött Lindsey Vonn és úgy látszott, nagyszerű időt ment, míg nem megérkezett Andrea Fiscbacher. Az osztrák őrült tempóban ment, nagyon sokat kockáztatott, többször elhagyta az ideális ívet, de ezt sebességével pótolta. Nem egy névtelen síző, de hatalmas meglepetésre 74 századdal verte Vonnt, övé az első osztrák alpesi arany. Vonn szinte biztosan nem lesz háromszoros olimpiai bajnok.

000T TRDV656972

Tina Maze még az ezüstöt is elvette a lesiklás győztesétől, az óriás-műlesiklásban specialista szlovén is majd fél másodperccel elmaradt a győztestől.

A magyarok közül 46-ossal Berecz Anna indult elsőként, de a pálya második negyedében kiesett. Döme Zsófia végigment, az 53 indulóból 38-an értek célba, egy libanonit és egy kazahot megelőzve lett 36.