Ekstasis, mámor!

2010.02.18. 08:04 Módosítva: 2010.02.18. 10:34

Ferencz József boldog kérem, minden színből jutott érem! – kiálta a sok rikkancs szerte szépséges szülőhazánkban. Dagadhat a honkebel! Az olympiád medallionjaiból négy darabot hódítottunk el.

Örömkönnyek öntözék a hót!

Zu erste a Linger fivérek tették boldoggá szép birodalmunk és bölcs császárunk! Linger András és Farkas, e két bátor katona, őfensége hadseregének tisztjei oly sebesen siklottak az ródlijukon egymásnak szorongva, hogy nem volt athleta, mely nyomukba ére.

A Linger fivérek megérdemelten jutottak bitrokába az arany medallionoknak a kettős ródli viadalon.

Borsszem Jankó opponál

Jó, jó, csak nehogy aztán a Lingerék bémelegedjenek ebbe a dologba, és ne csak a ródlit feküdjék meg közösbe. Mert még úgy jár majd a fiuk, mint a kis Móriczka a ceglédi oskolába, ki azzal dicsekede, hogy több papája van mint bárki másnak!

A hölgyek skífutásának olympiászán dettó nagy öröm érte hazánkat. Ezüst medalliont szerze Kowalczyk Jusztina, a polákság e nemes reprezentánsa, szép hazánk északi szegletjének lakója, Hilman (vagy hogy arrafele is mondják Limanowa) szülöttje. A bronz medalliont pedig Majdic Petra hozá el, e bájos szlavón kisasszony.

Borsszem Jankó opponál

No csak nehogy úgy járjanak e nagyszerű fehérnépek, mint az ecceri kis Emmy, kiről mondták volt, hogy jó partit csinált, van gyönyörű villa, automobil, brilliánsok. Az egyetlen ami kellemetlen – a férje....

Jutott még egy bronzmedallion az osztrák Görgl Erzsébet révén. Kiskegye alpesí skíelésben méltóztatott a harmadik időeredménnyel béfutni. Vivát! Trenírozója, a Zagerl Helmut nem is győzte összvecsókolni a még hólétül lucskos pofikáját!

Borsszem Jankó opponál

No, akkor ez a Helmut nem járhat úgy mint Krantz altiszt Felső-BadenBurgban, kinek aztat mondá őrmestere, hogy „ne vágjon olyan szerencsétlen pofát mint egy bacilus, aki ellen épp most találták fel a szérumot!”

A tegnapi csodálatos napnak köszönhetően tartjuk a nemzetek harcában a tempót a nálunknál népesebb és tágasabb országokkal, emigyen áll az éremtáblázat.

1. MONARCHIA 15 medallion

2. Ámerika 14

3. Németország 10

4. Francziaország 7

5. Kanada 6

6. Korea, Norvégia 5-5

És így áll a nemzetek tusakodása az arany medallionokra kihegyezve:

1. Ámerika 5 arany, 3 ezüst, 6 bronz

2. MONARCHIA 3, 5, 7

3. Németország 3, 4, 3

4. Dél-Korea 3, 2, 0

5. Svejc 3, 0, 1

6. Kanada 2, 3, 1

7. Francziaország 2, 1, 4

A Monarchia pódiumosai

Aranymedál (3): Kuzmina Anasztázia (biatlon, 7,5 km), Sablikova Martína (gyorskorcsolya, 3000 méter), Linger András és Farkas (ródliduó)

Ezüstmedál (5): Małysz Ádám (síugrás, normál sánc) Sumann Kristóf (sílövészet, 12,5 km, üldözéses), Reithmayer Nina (szánkó egyes), Kuzmina Anasztázia (biatlon, 10 km), Kowalczyk Jusztina (sífutás, klasszikus sprint)

Bronzmedál (7): Schlierenzauer Gergely (síugrás, normál sánc), Zöggeler Ármin (szánkó), Fak Jakab (biatlon, 10 km), Pittin Sándor (északi összetett, normál sánc + 10 km sífutás), Bauer Lukács (15 km sífutás), Majdic Petra (sífutás, klasszikus sprint), Görgl Erzsébet (lesiklás)

Tempó, Monarchia!