Az ötödik forduló jön az asztalitenisz Európa Ligában

2011.01.03. 09:16

Kedden az ötödik forduló mérkőzéseit rendezik az asztalitenisz Európai Nemzetek Ligájában: magyar részről a férfiak a szerbeket fogadják Nyíregyházán, a nők pedig Romániában vendégeskednek.

Az élvonalbeli nőkre igazi presztízsmérkőzés vár Bodzavásáron (Buzau), és a csoport rendkívül kiélezett állását figyelembe véve (négy kör után mind a négy válogatottnak hat pontja van) jelentős lépéselőnybe kerül az a válogatott, amely győzni tud ebben a fordulóban. Téglás Péter együttesének eddigi mérlege két győzelem és két vereség. A romániai összecsapásra a jelenlegi legerősebb összetételű válogatott utazik el, tehát Lovas Petra, Póta Georgina és Tóth Krisztina áll majd asztalhoz. Ez után a női válogatott utolsó csoportmérkőzésén Horvátországot fogadja majd március 1-én.

A challenge-divízióban szereplő férfiak a Bujtosi Szabadidő Csarnokban próbálják meg legyőzni a szerbeket. A csapat helyzete nem túl rózsás, ugyanis egy győzelemmel a csoport negyedik helyén áll. A két válogatott első összecsapásán Szerbia otthon tudta tartani a pontokat. A mérkőzésen a németországi légiósok, vagyis Jakab János és Kosiba Dániel, az Olaszországban profiskodó Zwickl Dániel, illetve az osztrák első osztályban játszó Zombori Dávid öltheti majd magára a címeres mezt. A férfiak selejtezőcsoportjukat franciaországi vendégszerepléssel zárják, a nőkhöz hasonlóan március első napján.

A keddi program

Európai Nemzetek Ligája, 5. forduló, nők, premier divízió, A csoport: Románia-Magyarország, Bodzavásár (Buzau) 18:00

Férfiak, challenge divízió, B csoport: Magyarország-Szerbia, Nyíregyháza 17:00.

A megszűnt Európa-bajnoki selejtezők pótlására tavaly útjára indított és 2012-ig tartó Európai Nemzetek Ligája mindegyik osztályában nyolc-nyolc együttes szerepel. Az oda-visszavágós körmérkőzések után csoportonként az első két helyezett jut az elődöntőbe, majd következik a finálé.