Super Bowl XLV: Green Bay Packers - Pittsburgh Steelers

2011.02.07. 01:27

A Green Bay Packers és a Pittsburgh Steelers várhatóan szoros, sokpontos meccsen dönti el, kihez kerüljön a Super Bowl. Nézzük együtt a meccset, szidjuk együtt a videobírót, örüljünk minden helmet-to-helmet ütközésnek, ha már ez az egyik legszebb játék. Írjanak bátran elemzéseket a zone blitzről vagy akár a futójáték blokkolásáról nekünk, megosztjuk az olvasókkal, különben meg elalszunk.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Futtatni a labdát, néhány rövidet passzolni néha. Ezt váltogatni ügyesen, és valamikor el kell kezdeni védekezni. Roppant ügyesen összefoglaltam a szükséges taktikát.

  • A foci vb meccseinek végeredményét egy polippal, a Super Bowlét egy kutyával tippeltették meg. A Fritz nevű angol bulldog szerint a Packers nyer majd.

    000 GYI0063338092
  • Elég jó drive-ot hozott a Steelers, de még sem tudták TD-re váltani, sima field goallal szépítettek. 14:3.

  • Korábban írtuk, hogy nem minden jegytulajdonos jutott be a Cowboys-stadionba, a Washington Post infója szerint 400 igen dühös szurkolót kellett nyugtatni, mert a tűzoltóság szerint az ő ideiglenesen létrehozott helyük nem felelt meg a biztonsági előírásoknak. Fejenkélnt 2400 dollárt kapnak a szervezőktől, de szerintünk az ügynek még itt nincs vége, mert az amerikaiak ilyen esetekben perelni szoktak.

  • A több sérüléssel is bajlódó Steelers-irányítónak a második nagy futását kell bevállalnia, mert az elkapóit elég jól leszedik.

  • Az előzetes szakvéleményekben is azt olvashattuk, hogy annyira jó a két védekezőcsapat, hogy a támadók közötti különbség fog dönteni. Az első negyedben ez kiderült: Rodgers magabiztosan vezette a drive-ot, míg Roethlisberger nagyot akart rögtön játszani, de nem tudta megdobni a távolságot.

    Rodgerst eddig jól védik meg.

  • A Green Bay Packers irányítójának a csaja állítólag Jessica Szohr, a Pletykafészek című sorozat egyik szereplője.

  • Ez volt a hatodik eladott labdája Big Bennek a szezonban.

  • Big Ben nem a legbiztosabb QB, viszont meglepő módon rögtön az első passzát elrontotta, Collins a Wallace-nak szánt passzt elkapta, mert annyira rövid volt. Öt-nyolc yarddal dobta alá célpontját. Collins 37 yardot futott vissza a labdával, TD. 14:0.

    000 GYI0063338031
  • A Packers már 14-0-ra megy, mert Roethlisberger passzát levadászta a 36-os mezben játszó sajtfejű, és szépen beszaladt vele a gólterületre.

  • Rodgers 29 yardos passzát Nelson kapta el. Extrapont jó. 7:0.

    000 GYI0063337975
  • Ha egy csapat a negyedik downhoz ér, reflexszerűen elrúgja a labdát a francba, általában még akkor is, ha csak 1 vagy 2 yardot kell már csak haladni. Ez ugye azért van, mert ha nem jön össze a kísérlet, a másik csapat onnan jöhet, ahol mi elcsesztük. Van azonban egy középiskolai csapat, ahol az edző nem hajlandóm puntolni, mondván a négy down azért van, hogy kihasználja. Zsinórban 13 meccset nyertek, és megnyerték a korosztályos bajnokságot, lehet van a dologban valami.

  • A közhiedelemmel ellentétben nem a csapatok irányítói, azaz a quarterbackek (gyakran hátvédnek fordítják szerencsétleneket) a legokosabbak a mezőnyben, legalábbis ezt állítja egy felmérés. Az ún. Wonderlic-skálán, amit az egyetemek is használnak az egyes diákok intelligenciájának felmérésére, nem az irányítók, hanem a támadófal játékosai állnak az első helyen - a centerek átlagos eredménye például az újságírókével egyenlő.

  • Mindkét csapat támadhatott egyet, a Packers többet ment előre, de a végeredmény ugyanaz: egyik csapat sem ért el pontot. Most a Steelers jöhet majd. Az ESPN America kommentátorai szerint a játékosok idegesek.

    000 GYI0063337865
  • Az első Packers-támadás egy rossz passzal indul, a másodikra viszont sikerült egy yardot előremenni. A harmadik játék egy gyönyörű, hosszú passz volt, Rodgers a felezővonalig vitte előre a Packerst.

  • A kezdőrúgást a Packers végezte el, a Steelers 35 yardnyit hozta vissza a lábdát. Az első támadást futójátékkal kezdte a Steelers, 4 yardot vitte a labdát Ward, a második próbálkozás már nem volt ennyire sikeres. A harmadikra kilenc yardot kell mennie a Steelersnek, Big Ben passza nem jó, Antonio Brown mögé ment a passz. Rúg a Steelers. A punt 39 yardos volt, Williams elkapta a labdát,de kicsúszott a kezéből, a hatalmas emberhalom alól végül a Packers kapta, most ők támadhatnak.

    000 GYI0063337871
  • A rákból nemrég felépült színész 9/11-re emlékeztetett egy kisfilmben, most éppen a pénzfeldobásnál tartunk, Deon Saunders egykori kiváló játékos dobta fel a külön erre az alkalomra vert érmét. A szerencse a Packersnek kedvezett, a meccslabdát egy Ava Childs nevá kislány hozta be a pályára. A Packers nem akar elsőként támadni, a Steelers kezdi a pontgyűjtést Big Bennel.

  • Christina Aguliera értelmezi át kissé az amerikai himnuszt, na nem Vikidál Gyula vagy Király Linda stílusában, de így is elég kínos, amit művel. A szöveggel legalább nincs baja, hajlítgani kevesebbet kellene.

    000 GYI0063337765
  • A csapatok az ilyenkor megszokott külsőségek között vonultak be, pacsizás és harcias ökölrázás mindkét oldalon. Az első fellépő Lea Michele, a Glee - Sztárok leszünk című zenés tévésorozat egyik főszereplője, ő az America, the beautiful című hazafias nótát énekelte el. Sokan sírtak.

    000 GYI0063337834
  • Az USA-ban nagyon komolyan veszik a tűz- és katasztrófavédelmi szabályokat, legalábbis erre utal az, hogy a Dallas Cowboys stadionjában az utolsó pillanatban tett ellenőrző körút során a helyi tűzoltóság képviselője nem engedélyezte a plusz ülőhelyeket (a stadiont a meccsre 105 000 fősre bővítették), így rengeteg jegytulajdonost az alábbi üzenet várta a stadion kapujában: "Sajnos az ideiglenes ülőhelyeket nem engedélyezték, így az ön jege a mérkőzésre érvénytelen."

    A Yahoo beszámolója szerint a Dallas Cowboys vezetősége a jegyek névértékének háromszorosát (600 dolláros jegyekről van szó) fizeti ki a pórul járt szurkolóknak (egyelőre nem lehet tudni, hány csalódott drukkerről van szó), akik viszont nem kapnak kártérítést a kifizetett repülőjegyekért, szállodai szobákért és egyéb költségekért. Azt is érdemes megemlíteni, hogy ezek az elméletileg 600 dolláros jegyek úgy 3-4000 dollárba kerülhettek a feketepiacon. Az ügynek minden bizonnyal lesz folytatása.

  • Az USA elnöke megfogadta, hogy csak akkor megy ki a Super Bowl-ra, ha a Bears bejut a döntőbe. Nem jött össze a dolog, így otthon nézi a meccset a neje, valamint Jennifer Lopez és férje, Marc Anthony társaságában. Az esti menü: sült kolbász, pizza, sajtburger, sült csirkeszárny, sültkrumpli, német burgonyasaláta, fagyi és sör.

  • Az NFL szakírói megszakértették és megtippelték a meccset, amin elég sok pontot várnak, hogy a végén viszonylag kis különbséggel nyerjen valaki. Néhányuk szerint a Steelers, néhányuk szerint a Packers. A meccs kulcsa úgy tűnik, hogy Aaron Rodgersnél lesz: ha hibázik, akkor kikapnak. Big Ben többet hibázhat. Az egyik kedvencem, Vic Carucci szerint 27:20-ra nyer a Steelers, és Troy Polamalu és az ő haja lesz az MVP. Polamalu lett az év védője, és sajnos benne van, hogy ő lesz a döntő faktor.

    A sportsillustrated hozott öt okot, amiért a Steelers nyer: tapasztalat, Polamalu, futó játék, Big Bennek lehet ideje passzolni, LaMarr Woodley

    Ugyanitt öt okuk van a Packers győzelmére: passzjáték, dominánsak, Aaron Rodgers, Polamalu, védők Big Ben ellen

  • Az AP hírügynökség által megtartott szavazáson a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2010-es alapszakaszának legjobb mérlegével záró New England Patriots irányítóját, Tom Bradyt választották meg a szezon legértékesebb játékosának. Brady második MVP-címét szerezte meg, ráadásul még simábban, mint 2007-ben, amikor 50-ből 49 voksot kapott (Brett Favre-é volt a maradék), ezúttal ugyanis mindenki őt látta a legjobbnak.