Téli olimpia 2018 - Annecy 4,8 milliárdból gazdálkodna

2011.02.11. 18:25

A 2018-as téli játékokért versenyben lévő Annecy pályázati bizottsága 4,8 milliárd eurós költségvetést mutatott be pénteken a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) helyszíni bejárást tartó illetékes testületének.

"Hét évre elosztva kétmilliárd eurót fordítunk a lebonyolításra, ugyanennyi jut majd az infrastruktúra fejlesztésére és 800 millió a hivatalos vendégek, delegációk fogadására" - részletezte Charles Beigbeder, a francia város pályázati bizottságának elnöke, aki azt is elmondta, hogy ha megkapják a rendezési jogot, ha nem, 500 milliós beruházás mindenképpen megvalósul az elkövetkező években. Így épül majd többek között gyorsforgalmi körgyűrű, továbbá jégpálya.

Annecy a dél-koreai Pjongcsanggal, illetve az 1972-es nyári olimpia német házigazdájával, Münchennel harcol a 2018-as téli játékokért. A városok január közepén benyújtották a hivatalos, részletes pályázatukat, a szemlebizottság februárban és márciusban látogatja majd meg a lehetséges helyszíneket, s a NOB július 6-án, a dél-afrikai Durbanben dönt a győztesről.