A hétvégi torna ob-n mutatják be Berki új lovait

2011.03.04. 10:52

A hétvégén, az FTC Kőbányai úti kézilabdacsarnokában rendezik a tornászok országos csapat- és szerbajnokságát, s utóbbi keretében bemutatják a lólengésben világbajnok Berki Krisztián új szereit is.

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint a tornász három lovat fog leleplezni. A vasárnapi eseményen az áprilisi Európa-bajnokság hivatalos szerén fog versenyezni, de emellett először láthatja a közönség azt a lovat is, amelyen majd az októberi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon mutatja be gyakorlatát a négyszeres Európa-bajnok. A harmadik ló az olimpiai játékok hivatalos sportszere, s bár ebből egy már van a MATSZ-nál, Berki egy teljesen új darabot is kapott.

„Igyekszünk majd bemutatni, és a nézőkkel megértetni a lovak közötti különbségeket is - mondta Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke. - Nagyon fontos, hogy a tornász hozzászokjon az adott verseny szeréhez, hiszen ez nagyban befolyásolja a végeredményt. Ez lesz az idény első viadala, amelyet a lóleleplezés mellett szeretnénk látványos show-elemekkel is színesíteni.”

A szerbajnokság kezdése után egy órával fellép Markocsány Roland, a világhírű Cirque du Soleil társulat tagja és Urbán Viktória, akik a Tisou elnevezésű sportágat mutatják be. Ennek lényege, hogy egy a plafonról lelógó függönyszerű anyagba csavarják be kezüket-lábukat, és hajtanak végre különféle látványos elemeket. A szombati csapatbajnokságon nem induló Berki vasárnap várhatóan 11 óra körül mutatja be lólengés-gyakorlatát, s a tervek szerint 12 órakor leplezi le az új lovakat.