Sleisz és Sastin győzelemmel kezdett a birkózó Eb-n

2011.04.01. 15:51

Az 59 kg-ban szereplő Sleisz Gabriella és a 63 kg-os Sastin Marianna győzelemmel kezdett, ezzel bejutott a nyolc közé a dortmundi birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A mindössze 20 éves Sleisz a montenegrói Mirjana Martinovic ellen lépett szőnyegre a nyolcaddöntőben, és nagyon magabiztos teljesítményt nyújtva két menetben győzött. Az első két percet 1-0, a másodikat pedig 4-0-ra nyerő magyar az elődöntőért az azeri Julija Ratkeviccsel csap majd össze.

Az eredeti súlycsoportjában, 59 kg-ban világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes Sastin tavaly szeptemberben már az olimpia műsorán is szereplő 63 kg-os kategóriában szerepelt a vb-n, és ötödik lett. Ezúttal elsőre a kategória egyik legjobbjával, a háromszoros kontinensbajnok, kétszeres vb-harmadik lengyel Monika Ewa Michalikkal kellett összecsapnia. A várakozásoknak megfelelően kiélezett harcot vívott egymással a két sportoló, az első menetet a magyar, a másodikat a lengyel nyerte 1-0-ra, így a harmadik periódus döntött, melyben Sastin a hajrában riválisa mögé került, ezzel megszerezte a győzelmet. A negyeddöntőben az olasz Maria Diana lesz az ellenfele.

A 67 kg-ban Szerencse Mónika a nyolc közé jutásért a fehérorosz Hanna Szavenyija ellen lépett szőnyegre, és két menetben (1-0, 1-0) kikapott. Szintén két menetben szenvedett vereséget a 72 kg-os Godó Kitty, akit vb- és Eb-bronzérmes német Maria Müller vert 2-0, 4-0-ra.