BL: kapott gól nélkül nyer a Real

2011.04.05. 13:45

Inter Milan v Schalke, 20.45 -- H: 1.57 D: 3.75 V: 6.50

Real Madrid v Tottenham, 20.45 -- H: 1.40 D: 4.50 V: 8.50

Már az elődöntő a tét a Bajnokok Ligájában, a címvédő Internek újabb német csapat jutott, de a Real meccset várja mindenki.

Miután a hétvégén megszakadt José Mourinho 150 meccsen át élő sorozata, kilenc éve nem kapott ki hazai pályán egyik csapatával sem, nem valószínű, hogy egy újabb vesztes meccs jön a Realnak.

Még akkor sem, ha a Tottenham lényegesen erősebb, mint a Bernabeuból győztesen távozó Gijon. A portugál edző abban bízik, hogy nemcsak Marcelo, de még Cristiano Ronaldo is visszatérhet, akkor pedig jelentősen erősödik a csapata. Higuain már a hétvégén visszatért 4 hónap után. (Kaká és Benzema állapotáról nem tudni semmi biztosat.)

A BL-ben a két legtöbb gólt szerző csapatról van szó - 19 gólt lőttek eddig -, ezúttal mégis sokkal könnyebben elképzelhető, hogy a védekezésen lesz a hangsúly.

Legalábbis a Madrid biztosan nem szeretne gólt kapni, Mourinhót ismerve vélhetően erre is építi a stratégiát. Ha kapott gól nélkül nyer csapata 2,1-szeres a szorzó.

A portugál elismerően beszélt a Tottenhamről, nagy edzőről – tisztelete jeléül be is ajánlotta gyorsan kapitánynak Redknappet -, nagy csapatról és nagy játékosokról tett említést.

Mintha tényleg elhinné, hatalmas siker, hogy hét év után a klub újra a legjobb nyolc között van. (2002 óta nem nyert BL-t a Real.)

Ennyivel azonban természetesen nem elégedhet meg, bár arra sem árt figyelni, hogy első évében az Interrel sem volt sikeres. A Realnak képességek és játékosállomány alapján a négyben lenne a helye, de a Tottenham bizonyította már párszor, hogy képes komoly sebességgel játszani, és ha Pepe vagy Carvalho nem figyel eléggé a védelemben, bajban lehet a Real.

És akkor nem beszéltünk Gareth Bale-ről, aki talán játszani fog. A legkeresettebb bal oldali játékosról van szó, akit lendületben lehetetlen feltartóztatni, az eddigi góljai pedig igazolták, elég pontosan céloz messziről is, és a beadásai is emberhez szállnak.

A Tottenham mestere, Harry Redknapp arról beszélt, hogy nem érzi a nyomást a csapaton, és szinte biztosan a valóságot mondta. Egy körrel lőbb a Milant verték 1-0-ra idegenben, egy ilyen eredmény ezúttal 19-szeres pénzt hozna.

A Spurs 0-0-t játszott a kiesés ellen menekülő Wigannél, a sérültek folyamatosan térnek vissza, Gallas is játszhat. Dawson lesz a védelem tengelyében, ő talán az angolok leggyengébb pontja. Ha a londoniak gólt kapnak, alig kapunk valamennyi pénzt érte (1,1-es az odds). Ha netán nem, máris hétszeres a nyeremény.

A Tottenham játékosai közül Crouch, Defoe és van der Vaart gólja 4,5-szeres pénzt ér, nyolc Real-játékost adnak szerényebb szorzóval. Ronaldo 1,66-szoros pénzt hoz, ha betalál.