Dzsudzsákon múlik, bajnok lesz-e a PSV

2011.04.24. 09:37

Feyenoord v PSV, 14.30 -- H: 3.40 D: 3.50 V: 2.05

A két csapat első meccsén a PSV tíz góllal megsemmisítette a Feyenoordot, az a meccs nyilván élénken él mindkét csapatban.

A PSV visszaszerezte elveszni látszó önbizalmát, miután a Benfica ellen egy tartalékos csapattal ikszelt, majd legyőzte idegenben a Heraclest (2-0), és még a Twente is pontokat veszített.

Rutten edző vélhetően arra készíti csapatát, legyenek kemények, mert a rotterdamiak nagyon szívják magukat, vissza akarnak vágni. Ugyanakkor a tudat ott lehet a PSV-ben: még egyszer megmutatjuk, mennyire jók vagyunk, hiszen még három győzelem és 2008 után ismét megvan a bajnoki cím.

A Feyenoord beleszólhat a versengésbe - a PSV-nek 65, az eggyel több meccset játszó Twentének 68, az Ajaxnak 64 pontja van -, de a presztízse sokkal fontosabb.

A PSV jobb csapat, ezt nem is kell ragozni, még akkor sem, ha a Feyenoord magához tért, két legutóbbi meccsén tízet lőtt – még így is mínusz kettes gólaránnyal a tizedik helyen áll -, előtte azonban hazai pályán kikapott az Alkmaartól.

Tavaly 3-1-re nyert ebben a párosításban a PSV, előtte 1-0-ra kikapott. Ha az előző eredmény születik, tizenötszörös a nyeremény, ha utóbbi, tizenháromszoros.

Még sohasem volt olyan, hogy a magyar szélsőt, a góllövőlistán negyedik Dzsudzsákot a legkisebb oddsszal adják egy rangadón.

Gólja mindössze 2,3-szoros pénzt ér, ez óriási elismerés, egyben jelzi, tényleg ő ennek a PSV-nek a szellemi vezére. Berg és Toivionen találata is ennyit ér, de ők csatárok, míg Dzsudzsáknak leginkább az ő kiszolgálásuk lenne a feladata.

A Feyenoordból a télen igazolt Simon Krisztiánt 3,4-es szorzóval adják, csapatából ő a második legjobb.