Olimpiai fesztivál a Hármashatár-hegyen

2011.04.28. 18:06

Második alkalommal kerül sor vasárnap a SAMSUNG Olimpiai Zöld Fesztiválra a Hármashatár-hegyen, ahová a szervezők két és fél-háromezer résztvevőt várnak.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke azt mondta, a MOB új feladatai közé tartozik a hazai tömegsport szervezése, melynek fontos állomása a vasárnapi rendezvény.
Kocsis Árpád a társszervező Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezetője jelezte, a sportolni vágyók futásban, gyaloglásban és kerékpározásban állhatnak rajthoz a fesztiválon, mely 10 órakor kezdődik és várhatóan 17 órakor fejeződik be. A futók nyolc különböző táv között választhatnak, a gyaloglók a 11 és a 23 kilométeres versenyben, a kerékpározók - akik a BSI szerint közel ezren lesznek - pedig négy távon indulhatnak.

A programokra a helyszínen is be lehet nyújtani a nevezéseket, amelyeknek díja 0 forinttól 3000 forintig terjed attól függően, hogy melyik sportágról van szó.

"A futóesemények 90 százaléka betonon zajlik Magyarországon, de külföldön már egyre inkább jellemző az, hogy a természetben, zöld környezetben rendezik meg ezeket az eseményeket" - tette hozzá Kocsis.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az SOS Gyermekfaluból közel 200 gyermek érkezik az eseményre, amelyet különböző programokkal, így a kerékpárosok triál-bemutatójával és paralell-szlalom versenyével, valamint dombfutással és kifejezetten gyerekeknek szóló játékokkal is színesítenek.
Az SOS Gyermekfaluból hat futballcsapat érkezik, ők a főszponzor Samsung, valamint a szervezők együtteseivel csapnak össze, a mérkőzéseket Kassai Viktor FIFA-játékvezető dirigálja.