Három perc alatt elfárad, akkor jövök én

2011.04.29. 14:49 Módosítva: 2011.04.29. 14:50
Egyenlőtlen küzdelmet ígér a csaknem 2 méteres, 170 kilós Bob Sapp és a 78 kilós Kunkli Tivadar K-1 mérkőzése, de a 46 éves magyar ígéri, győzelemmel zárja a pályafutását.

A már egyszer visszavonult, világ- és Európa-bajnok miskolci thai-bokszos ráállt, hogy egy különleges küzdelemben még utoljára ringbe szálljon, vasárnap a mázsával nehezebb Szörnyeteget kellene legyőznie, aki már megüzente, hogy elrágcsálja Kunkli Tivadart.

kunkli tivadar press small

A 22 óra tájban kezdődő mérkőzés szabályai egyszerűek, nincsenek menetek, a párharc csak feladással vagy kiütéssel végződhet. A földharc tilos, ez a kistermetű Kunklinak előny, ahogy az is, hogy a thai bokszban megszokott könyökösök és térdrúgások is engedélyezettek. Kunkli ezt tartja fő fegyverének: miután kifárasztotta nagytestű ellenfelét, ezzel a techikával akarja KO-zni Kósa Lajos, debreceni polgármester kedvenc harcosát. “Ha látom a lehetőséget, ott lesz a könyököm vagy a térdem”.  

"Nem fogok elfutni előle, odaállok, felveszem a harcot. Maximum három percet kell kivédekeznem, addigra elfárad, akkor jövök én. Azért tértem vissza, és vállaltam el ezt a meccset, mert meg tudom verni a Szörnyet."

Kunkli az elmúlt héten már csak pihent, elmúltak a verőnapok. Azokat az edzéseit nevezte így, amelyeken a 130-150 kilós edzőpartnerei rárohantak, míg ő csak védekezett.

Putyin is kedveli a magyar szabályrendszerű küzdősportot

Magyarok dolgozták ki a WAKO Pro World Grand Prix szabályrendszerét, a versenyforma Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök tetszését is elnyerte, a 2013-as döntőt ezért is rendezik majd Szentpéterváron. A WAKO GP-n öt párban mérkőzik egymással K1-szabályok szerint Magyarország és Horvátország válogatottja. A válogatott küzdelmek mellett a FightCode európai selejtezőit is vasárnap tartják a Papp László Arénában.

A programban két profi ökölvívó mérkőzés is lesz. Kovács István, a Magyar Ökölvívó Szövetség profi tagozatának elnöke elmondta, ugyan a legnagyobb magyar ökölvívó, Papp László nevét viseli a budapesti sportaréna, mégis csak a második és harmadik profi meccset rendezik meg benne vasárnap. A cirkálósúlyú Polster “Psycho” Tamás újra címmeccs közelébe kerülhet, a korábbi IBO-világbajnok és már visszavonult Kovács “Vipera” Attila két év után megy újra a ringbe.

A gáláról a Sport2 hétfőn, felvételről ad összefoglalót.